Kuva: AOP

Uusi Nokia 3310 sai maailmalla tyrmistyneen vastaanoton: "Tämähän meni v*tuiksi"

27.02.2017 09:45 - Iiro Myllymäki

Monien mielestä uusi 3310 poikkeaa liian paljon vanhasta legendaarisesta puhelinmallista.

Nokia-puhelimia myyvä HMD Global julkisti torstaina Barcelonassa Mobile World Congressissa neljä uutta puhelinmallia. Yksi näistä malleista ei kuitenkaan ollut täysin uusi – sitä nimittäin oli markkinoitu legendaarisen Nokian 3310:n uudelleenversiointina.

Vanha 3310 on eittämättä yksi kaikkien aikojen ikonisimmista puhelimista, ja sillä on maine erittäin kestävänä ja luotettavana puhelimena. Siksi innostus olikin suurta, kun 3310:n paluusta tiedotettiin. Uudessa 3310:ssä on luonnollisesti paljon eroa alkuperäiseen. Siinä on muun muassa aiempaa isompi ja väreissä hehkuva näyttö, siinä on erilaiset valintanäppäimet ja koko on pienempi. Kerromme enemmän puhelimen ominaisuuksista tässä jutussa.

Vanha 3310 (kuva: AOP)

Uusi julkistus on herättänyt paljon tunteita paitsi Suomessa myös maailmalla. Brittiläinen suosittu The Lad Bible -uutissivusto uutisoi lanseerauksesta eilen, ja juttua on jaettu Facebookissa jo huimat 18 000 kertaa. Jutun Facebook-kommenteissa moni kuitenkin on ilmaissut pettymyksensä uuteen 3310:een. Kommentteja on yhteensä kertynyt jo yli viisi tuhatta.

”Ruma, näyttää lasten puhelimelta. Akku tuskin kestää niin kauan kuin alkuperäisessä”, kommentoi Daniel Lyals.

”Ei tuo ole yhtään kuin alkuperäinen. Miksi hypettää sitä niin paljon ja sanoa, että ’me julkaisemme 3310:n uudelleen’, kun oikeasti julkaistaan vain uusi puhelin, joka näyttää vähän 3310:ltä?” kirjoittaa Carl McKay.

”Ei tuo ole 3310! Teidän olisi vain pitänyt laittaa värinäyttö ja pitää muuten puhelimen design ennallaan jopa kokoa myöten, jotta se olisi vahvempi. Olisitte vain tehneet kuorista vaihdettavat vanhoilla designeilla ja käyttäneet nykyaikaista akkuteknologiaa niin meillä olisi ollut voittaja”, kirjoittaa Adam Harris.

”Tuo on kuin se hottispimu, joka tulee keski-ikään ja päättää mennä kauneusleikkaukseen ja näyttää kamalalta siitä lähtien”, sivaltaa Andrew Purker.

"Tämähän meni v*tuiksi. Olin niin innoissani, että saan 3310:n, jossa on matopeli, värinäyttö, kustomoitavat soittoäänet ja internet. Se olisi riittänyt. Sen sijaan nyt lanseerattiin täysin uusi puhelin, jonka nimeen on vain laitettu 3310", kirjoittaa Jason Theys.

Voit lukea lisää kommentteja jutun Facebook-jaon alta:

Samansuuntaisia kannaottoja on myös esitetty Twitterissä.

"Ei, 3310 ei ole tullut takaisin. Tämä on vain yksi älytön puhelin Nokialta muiden joukossa. Ei kai teitä voi noin helposti johtaa harhaan markkinoinnilla?" kirjoittaa Bart Breij.

Jotkut toki ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä 3310:n uudelleenlämmittelystä.

"Ostan tulevaisuudessa lapsilleni tällaisen mieluummin kuin tabletin. Heidän täytyy aloittaa pohjalta niin kuin minä", kommentoi @IssaRosey-nimimerkki.

"Nokia 3310: 22 tunnin akunkesto, yhden kuukauden standby-aika, matopeli, 2 megapikselin kamera ja muuta. Ekstraominaisuudet: estää luodit, naulaa vasaroita ja voi käyttää räjähteenä", sanailee @sarcastictroller-nimimerkki.

Lue myös: Mies käyttää yhä 17 vuotta vanhaa Nokia-kännykkää: "Olen täydellisen tyytyväinen!"

Lähde: The Lad Bible

Kilpailut

Uusimmat