Kia Soul saa lisää luonnetta - 0-100km/h kiihtyy 7,8 sekunnissa!

04.10.2016 08:00 - Teknavi / Mikko Autio

Kian crossover-auto Soul saa moottorikseen 1,6-litran turbokoneen.

Kia esittelee Pariisissa suurelle yleisölle merkin tärkeimmän mallin eli täysin uuden Rion. Tämän lisäksi myös muuta mallistoa uudistetaan, ja muun muassa persoonallinen Soul saa piristetyn ilmeen.

Kia Soul sijoittuu suosittuun kompaktien crossovereiden luokkaan. Vuonna 2014 markkinoille tullut Soul saa nyt keulalleen uudistetun tiger nose -maskin sekä puskurit ja uudet päiväajovalot. Myös takapuskuri on muotoiltu uudelleen. Tarjolla on myös uusia värejä sekä vannevaihtoehtoja ulkonäön piristykseksi.

Sisätilojen laatua on parannettu ja multimediajärjestelmä on päivitetty uusimpaan sukupolveen. Tarjolla on 5-, 7- tai 8-tuumaiset kosketusnäytöt, joilta voi käyttää jatkossa älypuhelimia Apple CarPlay- ja Android Auto -järjestelmien kautta. Aktiivista turvallisuutta parannetaan tuomalla tarjolle kuolleen kulman varoitin sekä peruutettaessa poikittaisliikenteestä varoittava järjestelmä.

Suurin uutuus nähdään kuitenkin pellin alla. Kia tarjoaa jatkossa Soulin tehokkaimmaksi voimanlähteeksi muun muassa Cee’distä tuttu turboahdettu 1,6-litrainen T-GDI-moottori, joka tarjoaa 204 hevosvoimaa. Tämän moottorin parina toimii aina 7-portainen kaksoiskytkinvaihteisto. Satasen vauhti saavutetaan 7,8 sekunnissa ja huippunopeutta turbokone tarjoaa 200 km/h. Mallin tunnistaa myös ulkoisesti pulleammista puskureista, isommista vanteista ja kahdesta kromatusta pakoputken ulostulosta.

Uudistunut Soul tulee markkinoille syksyn aikana.

Kuva: Kia

Lue myös: Onko tämä todella Nissan Micra? Katso kuvat täysin uusitusta pikkuautosta

Lue myös: Renaultin tila-auto sai uuden ulkonäön - katso kuvat uudesta Grand Scenicistä

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat