Kuva: AOP

Kaikkien aikojen erokesä? Ensitreffit alttarilla -asiantuntija kertoo, miksi moni eroaa lomalla

15.08.2019 13:45 - Henna Koste

Syksyllä parisuhdekouluttajalla riittää töitä.

Kesällä jouduimme lukemaan useita erouutisia. Monet julkisuudenhenkilöt kertoivat erostaan. Hiljattain ovat eronneet muun muassa Katariina Souri ja Eliya Zweygberg, Maria Lund ja Valtteri Tynkkynen, Satu ja Petri Aarnio sekä Lotta ja Kristian Näkyvä. Myös useiden Ensitreffit alttarilla -parien liitto on päättynyt eroon, mutta toki joka kaudelta on myös yhä naimisissa olevia pareja. Luonnollisesti sama erobuumi oli myös tavisten joukossa. Ensitreffit alttarilla -sarjastakin tuttu asiantuntija, parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow tietää useiden vuosien kokemuksella, että työpiikki iskee aina syksyisin lomien jälkeen. 

- Jos arjessa kommunikaatio ei kulje, eikä olla perillä toisen asioista, niin kaikki kasautuu loma-ajalle. Kun kaikki 11 kuukauden asiat täytyy purkaa loman aikana, se on väärin ja yksinkertaisesti liian kuormittavaa, asiantuntija selventää.

Odotuspaineet tuovat myös osansa soppaan.

- Arki pitää rakentaa hyväksi, ettei ole edes sellaista odotusta, että "olisipa jo loma". Loma on vain lepoon. Parisuhteen kannalta arjen pitäisi olla arvokasta ja hyvää, eikä vain ne loma-ajat. Ne ovat vain plussaa, Stolbow huomauttaa.

Pienillä asioilla on vaikutusta.

- Kiinnitettäisiin huomiota, miten puhun toiselle. Mitä sanon, kun tulen töistä ja miten kohtaan hänet, kun tulen töistä, asiantuntija korostaa. 

Lue myös: Sari ja Antti tapasivat ensin alttarilla ja ostivat myös kodin sokkona: "Niin erilaiset kokemukset"

Lue myös: Yksi tekijä karsii Ensitreffit alttarille -hakijan heti - suosikkiohjelmaan jälleen satoja halukkaita

Lue myös: Viime Ensitreffit alttarilla -kaudelta vain Sini ja Vesa yhdessä: "Asuntoasiat ovat ilmassa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat