Kuva: Shutterstock

Seksitutkija kertoo: Aivot pystyvät käsittelemään vain tietyn määrän deittikumppaneita - katso luku

07.08.2019 18:15 - Milena Raappana

Deittisovellusten tarjoama loputon vaihtoehtojen määrä ei ole seksitutkija mukaan hyvästä.

Erilaisten deittisovellusten avulla potentiaalisten kumppaneiden määrä on loputon. Vain muutamalla sormen napautuksella voi jutella lukemattomien kiinnostavien henkilöiden kanssa. Vaikka moni pitää tätä kätevänä ja helppona tapana etsiä uutta kumppania tai seuraa, seksitutkijoiden mukaan aivot eivät pysty käsittelemään kuin vain tietyn määrän deittikumppaneita. 

Sex with Emily -podcastissa Emily Morse keskusteli seksitutkija Helen Fisherin kanssa, jonka mukaan ihmisen aivot eivät ole rakennettu kestämään monia eri mahdollisuuksia. Ilmeisesti ideaali deittikumppanien määrä vaihtelee viidestä yhdeksään. Fisher sanoo, että tämän jälkeen aivot eivät pysty enää käsittelemään vaihtoehtojen määrää eikä valitsemaan parhainta vaihtoehtoa. Jotta deittalu sovellusten kautta tuottaisi tulosta, hän neuvoo karsimaan treffikumppanien määrän alle yhdeksään. 

- Yritä tutustua yhteen deittikumppaniin edes hieman paremmin. Mitä enemmän tunnet henkilöä, sitä enemmän alat pitää hänestä ja miettiä, että hän myös pitää sinusta, Fisher sanoo ja lisää tämän pätevän sekä naisiin että miehiin.

Hän myös vinkkaa olemaan enemmän myöntyvämpi kuin kieltäytyä kaikesta. Pieniin "virheisiin" ei kannata takertua ja jos jokin deittikumppani on "ehkä"-listalla, hänen kanssaan kannattaa mennä uudestaan ulos. 

Deittailuguru James Preece on Fisherin kanssa samoilla linjoilla ja kannustaa ylideittailun sijaan tutustumaan henkilöihin kunnolla eikä miettimään seuraava potentiaalista tyyppiä. 

- Ruoho saattaa näyttää vihreämmältä aidan toisella puolella, mutta loppupeleissä se tarkoittaa epäonnistuineita treffejä. Jos et opettele tuntemaan jokaista henkilöä, et voi koskaan tietää, olisiko se toiminut, Preece sanoo.

 Lue myös: Naiset kertovat, miksi deittailu ahdistaa: "Olen aina vain se varasuunnitelma"

Lue myös: Tuottaako deittailu vain jatkuvia pettymyksiä? 3 tärkeää asiaa, joita pitäisi kysyä itseltään

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat