Kuva: Shutterstock

Myrkyttääkö ystävyyssuhde mielesi? Salakavalat merkit, jotka saattavat jäädä huomaamatta

23.07.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Eräs suurimmista hälytysmerkeistä on asiantuntijoiden mukaan se, että ystävän yhteydenotot alkavat aina vain avunpyynnöllä.

Ajan kuluessa ihmissuhteilla on taipumus elää ja muuttua elämäntilanteen mukaan. Voikin olla mahdollista, että erityisesti pitkään jatkuneen ystävyyden kohdalla välien muuttuminen on käynyt kuin huomaamatta, ja ystävyyssuhde on alkanut viedä sinulta enemmän energiaa kuin antaa sitä.

Bustle-sivusto haastatteli psykoterapeutti Gina Handley Schmittia, psykoterapeutti Christine Scott-Hudsonia ja neuropsykologi Sanam Hafeezia, jotka listasivat paljastavat merkit siitä, että ystävyys on todennäköisesti muuttunut myrkylliseksi.

Kuulostavatko nämä tutuilta?

Et voi enää luottaa siihen, että ystävä pitää salaisuutesi.

Enää et voi luottaa myöskään siihen, että saat tarvittaessa ystävältäsi apua ja tukea vaikeassa tilanteessa.

Ystävä on ehkä jo aiemmin pettänyt luottamuksesi.

Salakavalat merkit, joita ei myöskään tulisi jättää huomiotta:

1. Huomaat, että olosi on kurja viettämänne yhteisen ajan jälkeen. Tämä on merkki, joka saattaa jäädä helposti huomaamatta etenkin vuosia kestäneen ystävyyden jälkeen.

- Oletko aivan uuvuksissa tapaamisenne jälkeen? Tai onko olosi aliarvostettu ja maahan painettu, kun vietätte aikaa yhdessä, Scott-Hudson täsmentää hälytysmerkkejä.

2. Ystävä ottaa yhteyttä aina silloin, kun haluaa hyötyä sinusta tavalla tai toisella. Alkavatko hänen yhteydenottonsa aina avun pyynnöllä tai esimerkiksi sillä, että hän haluaa lainata sinulta jotain?

- Tämä saattaa olla merkki siitä, että ystävä yrittää vain hyötyä sinusta, eikä vaali välistänne suhdetta samalla tavalla kuin muiden ystäviensä kanssa, Hafeez toteaa.

- Jos olet aina läsnä hänen tarvitessa apua, mutta ystävä katoaa aina silloin, kun itse olisit samassa tilanteessa, on ehkä parempi katkaista ystävyyssuhde, hän jatkaa.

3. Ystävä on jatkuvasti negatiivinen. Jokaisella meistä on huonoja päiviä, mutta jos tapaamisenne koostuu siitä, että hän valittaa jatkuvasti pienimmistäkin seikoista, myös oma mielialasi on vaarassa laskea.

- Tällainen voi vaikuttaa omaan mielenterveyteesi. Jos ystävä luo negatiivista ilmapiiriä, hän myös todennäköisesti jättää kysymättä mitä sinulle kuuluu ja purnaa vain omista asioistaan, Hafeez kuvailee.

4. Ystävä tekee elämässään yhä vähemmän ja vähemmän aikaa sinulle.

- Joskus ystävyyssuhteen dynamiikka muuttuu, eikä toinen ole enää yhtä sitoutunut viettämään yhteistä laatuaikaa, Schmitt aloittaa.

- Tietysti voi olla lieventäviä asianhaaroja, joista on aina hyvä keskustella ennen kuin jäädyttää ystävyyden. Joskus kuitenkin ystävykset vain kasvavat erilleen, hän jatkaa.

Lue myös: Oletko jo löytänyt parhaan ystäväsi? 10 merkkiä, joista tiedät

Lue myös: Kun ystävyys muuttuukin rakkaudeksi – naiset kertovat omat kokemuksensa

Lue myös: Lopeta parisuhderiita terveellä tavalla - yksi keino ylitse muiden

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat