Kuva: Shutterstock

Naiset ovat miehiä fiksumpia kesähelteellä! Tuore tutkimus hämmentää

23.05.2019 17:15 - Senni Loikala

Naisten ajattelu luistaa paremmin korkeammassa lämpötilassa ja miehillä suoritustaso puolestaan laskee, selviää sisätiloissa toteutetusta tutkimuksesta.

Voivotteleeko teidänkin rakkaanne kesällä herkästi kuumuudesta? Tässä hauska tutkimus, missä se voi näkyä ;)

Ympäristön lämpötila voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen suoritustasoon ja sukupuolten välillä voi olla eroa, millainen lämpötila on ihanteellinen ajatuksen luistamiselle, amerikkalaistutkijat väittävät.

Tutkimukseen osallistui yli 500 henkeä. Sisätiloissa olleita osallistujia pyydettiin ratkomaan päässään helppoja matemaattisia tehtäviä ja muodostamaan kymmenestä kirjaimesta niin monta sanaa, kuin pystyivät keksimään.

Tutkijat tarkkailivat, miten huoneen lämpötila vaikutti osallistujien suoriutumiseen tehtävistä. Lämpötilaa vaihdeltiin 16 ja 33 asteen välillä.

Naiset suoriutuivat selvästi paremmin tehtävistä, kun huoneen lämpötilaa nostettiin viidellä asteella. Miesten suoritustaso laski lämpötilan noustessa, ja he suoriutuvatkin tehtävistä paremmin viileämmässä lämpötilassa, tutkimuksesta selvisi.

Tutkijoita yllätti, että jo suhteellisen lievä huoneen lämpötilan vaihtelu (viisi astetta) heijastui selvästi osallistujien suoritustasoon.

On hyvä muistaa, että tutkimus toteutettiin sisätiloissa. On silti mahdollista, että lämpötila vaikuttaa suoritustasoon myös ulkona. Tästä voidaan päätellä, että naisten ajatus saattaa luistaa miehiä keskimäärin paremmin esimerkiksi kesähelteillä.

Tutkimus on julkaistu Plos One -tiedelehdessä.

Uutisoimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan miesten tulisi käydä säännöllisesti ystäviensä kanssa oluella terveyssyistä. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat