Kuva: Shutterstock

Kymmenen asiaa, joita introvertti vihaa - löytyvätkö ne sinunkin mustalta listaltasi?

25.03.2019 16:15 - Milena Raappana

Muun muassa leimaaminen ujoksi ja avokonttorit harmittavat introverttia.

Uutisoimme aikaisemmin kuudesta asiasta, joista tunnistaa olevan introvertti. Jotta introverttia oppisi ymmärtämään, kannattaa tietää, mitkä asiat ovat hänen mustalla listallaan.

Tässä kymmenen asiaa, joita introvertti ei ymmärrä:

1. Ujon leima

Moni luulee, että introverttius on sama asia kuin ujo. Näin ei kuitenkaan ole. Introvertti voi olla hiljainen, mutta se ei tarkoita, etteikö hän uskaltaisi sanoa mielipiteitään ääneen.

2. Täpötäynnä olevat juhlat

Introvertti kyllä pitää toisten seurasta, mutta viettää suurten ihmisjoukkojen sijasta aikaa läheisten ystäviensä kanssa. Meluisat klubit tai tuntemattomia ihmisiä täynnä olevat kotibileet eivät ole hänen tyylistään.

3. Small talk

Suomalaiset eivät muutenkaan ole small talkin ystäviä, mutta etenkin introvertti kokee kevyen jutustelun hankalaksi. Introvertit arvostat pitkiä ja syvällisiä keskusteluja ja menevät työkaverin kanssa mieluummin kahville kuin puhuvat työpaikan käytävällä.

4. Kämppäkaverit - varsinkin, jos niitä on useampi

Pitkän ja sosialisoitumista vaativan päivän jälkeen introvertti haluaa viettää laatuaikaa yksin. Hän tarvitsee aikaa latautua sosiaalisten kanssakäymisten jälkeen. Yksinolo on hänelle välttämättömyys, jotta hänellä on energiaa seuraavaan päivään.

5. Puhelimeen vastaaminen

Introvertti ei tee sitä ollakseen töykeä, vaan hän ei välttämättä vain jaksa puhua turhanpäiväisiä asioita. The Introvert’s Way: Living A Quiet Life in a Noisy World -kirjan kirjoittaja Sophia Dembling kertoo, että puhelimen soittoääni on sama asia, kuin joku hyppäisi ulos hänen vaatekaapistaan ja säikäyttäisi hänet. Hän haluaa kyllä puhua ihmisten kanssa pitkiä ja syvällisiä puheluita, kunhan ne eivät tule yllätyksenä.

6. Avokonttorit

Introvertti ylistimuloituu ympäristöstään. Meluavassa toimistossa töiden tekeminen on siis hänelle melkeinpä mahdotonta. Hiljainen kulmaus on parempi paikka työskennellä, jolloin hän saa myös jotain aikaan.

7. Huomion keskipisteenä oleminen

Unohda yllätysjuhlien järjestämiset. Introvertti ei tykkää olla kaikkien huomion keskellä. Älä kuitenkaan luule, etteikö hän olisi hyvä puhuja tai esiintyjä. Hänelle on vain vaikeaa olla yksin huomioitavana.

8. Pienten yksityiskohtien missaaminen

Introvertti on erittäin tarkkaavainen ja huomaa pienimmätkin yksityiskohdat. Silmän pyörittelyt, hymynkareet ja silmän siristämiset saattavat usein jäädä muilta huomaamatta, mutta introvertti on pistänyt ne silmälle.

9. Fyysiset huomionosoitukset

Introvertti rakastaa omaa tilaa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Hän tekee kaikkensa, jotta pystyy säilyttämään oman tilansa, tarkoitti se sitten jonon perimmäisenä olemista tai kaikkien sosiaalisten medioiden sulkemista päivän päätteeksi.

10. Ajattelua, että introverttius on huono asia

Yhteiskunta rakastaa esillä olevia ihmisiä, mutta introvertilla on omat vahvuutensa. Älä siis koskaan aliarvioi syrjäänvetäytyvämpää ihmistä

Lue myös: Tiesitkö? Introverteilla tulee krapula sosiaalisista tilanteista

Lue myös: Introvertti parempi deittikumppani pitkästä suhteesta haaveilevalle? 5 asiaa puoltavat

Lähde: HuffPost

Kilpailut

Uusimmat