Kuva: Shutterstock

Onko sosiaalisessa mediassa roikkuminen mennyt jo liian pitkälle? 3 hälytysmerkkiä, jotka paljastavat

21.08.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Eräs suurimmista hälytysmerkeistä on se, että kokemasi ahdistus ja suru johtuvat usein sosiaalisessa mediassa näkemästäsi sisällöstä.

Sosiaalinen media on usealle meistä tiivis osa päivittäistä elämää. Somen kautta pidetään yhteyttä ystäviin, päivitetään omia kuulumisia ja hoidetaan myös työasioita. Jos sosiaalisen median selaaminen alkaa kuitenkin syödä leijonanosan arkipäivistäsi on syytä pohtia miettimään, onko tilanne karannut jo käsistä.

Your Tango -sivusto listasi suurimmat hälytysmerkit, jotka paljastavat, että somen selaaminen on saattanut kohdallasi mennä liiallisuuksiin.

3 hälytysmerkkiä:

1. Kokemasi ahdistus, kiusaantuneisuus tai surumielisyys aiheutuu usein siitä, mitä olet nähnyt sosiaalisessa mediassa. Kyse voi olla esimerkiksi entisen seurustelukumppanin profiilin selaamisesta tai ulkonäön vertailusta muihin.

2. Vietät nykyisin paljon aikaa ystäviesi kanssa keskustellen siitä, mitä sinä tai he ovat viime aikoina tehneet tai nähneet sosiaalisessa mediassa.

3. Etsit somesta jatkuvasti vastausta esimerkiksi siihen, onko kumppanisi pettänyt sinua tai viettävätkö ystäväsi aikaa ilman sinua. Your Tangon artikkelissa todetaan, että tällainen pakonomainen sosiaalisen median selaaminen voi paljastaa sen, että kärsit huonosta itsetunnosta.

Lue myös: Julkaisetko paljon parisuhdekuvia sosiaalisessa mediassa? Huonoja uutisia

Lue myös: Vain tunnin vietto sosiaalisen median parissa voi tuhota unirytmisi - tutkimus paljastaa

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat