Kuva: Shutterstock

Ihmiset muistelevat pahinta sydänsuruaan: Näin pääsin yli ”Siitä Oikeasta”

30.05.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi ymmärrys siitä, että jokainen on oman elämänsä tärkein ihminen, voi auttaa pääsemään yli kipeästä erosta.

Parisuhteen päättyminen on usein surullista ja henkisesti kivuliasta aikaa. Joskus sielunkumppanistaan joutuu eroamaan myös tilanteessa, joka ei ole koskaan päässyt kehittymään parisuhteeksi saakka. Surusta huolimatta "Siitä Oikeasta" on mahdollista päästä yli, vaikka eron hetki onkin saattanut jäädä mieleen tuskallisena muistona.

Insider kokosi yhteen Reddit-käyttäjien kokemuksia siitä, mikä asia tai ajatus auttoi heidät pääsemään yli sielunkumppanistaan ja pahimmasta sydänsurustaan.

Ajatus siitä, että sielunkumppania ei ole olemassa

“Vakuutin itselleni, että ei ole olemassa sellaista asiaa kuin sielunkumppani. Olen epävarma, onko sellaista henkilöä oikeasti olemassa. Aika yksinäinen maailma minun silmieni läpi katsottuna.”

Totuus piti kuulla kumppanin suusta

“Vaikka hän ei olisikaan halunnut sanoa sitä, pakotin miehen toteamaan, että meidän jutulla ei ole lainkaan mahdollisuuksia.”

Itsensä kiireisenä pitäminen

“Pidin itseni kiireisenä ja kehitin itseäni. Hyvät asiat, joita tätä kautta sain elämääni muistuttivat että asiat tulevat vielä kääntymään hyväksi. Maailmassa on niin paljon ihmisiä ja uskon, että jokaiselle meille on useampi kuin vain ”se yksi ja oikea” -tyyppi.”

Parisuhde ei ollutkaan niin onnellinen

“Tiedostin, että parisuhteemme ei ollut niin ihmeellinen kuin olin luullut. Nainen oli narsistinen ja todella huono käsittelemään ongelmia. Olen onnekas, että en lopulta päätynyt yhteen sellaisen ihmisen kanssa.”

Välien katkaiseminen auttoi

“Katkaisin kaikki yhteydet häneen ja jatkoin elämässäni eteenpäin. Aluksi tuntui kuin elämässäni olisi ollut aukko mutta mitä enemmän aikaa annoin toipumiselle, sitä selkeämmin ymmärsin että olin katsonut useita vikoja hänessä läpi sormieni. Pahinta oli se, että hän yritti ujuttaa itsensä takaisin elämääni ja vakuutella, että minä olin hänelle se oikea. Hänen viestinsä suodattuvat (yhä kahden vuoden jälkeen) suoraan roskapostiin. Olen todellakin saanut tarpeekseni miehestä.”

Päätös siirtyä eteenpäin

“Päätin niin. Lopetin odottamasta, milloin pääsisin asian yli ja aloin sen sijaan ajatella, että varmasti pääsen yli hänestä. Älkää ymmärtäkö väärin, velloin surussa useita kuukausia, mutta ongelman hyväksymisellä oli suuri ja nopea vaikutus.”

Apu löytyi terapiasta

“Oli vaikeaa tulla sinuiksi asian kanssa. Minun piti surra miestä ja parisuhdettamme, mutta sitten aloinkin surra elämää, jota en koskaan saisi kokea hänen kanssaan.

Terapia, treenaaminen, ystävät ja kirjoittaminen. Terapeuttini muistutti minua, että en varmasti tule unohtamaan mitä on tapahtunut ja tilannetta on ihan ok käydä läpi kiihkeästi. Mutta asian hyväksyminen on lopulta se asia, joka helpottaa tilannetta."

"Ymmärsin, että olen itse Se Oikea"

“Ymmärsin, että minä itse olen “se oikea.” Minä olen ainoa ihminen, jonka kanssa vietän sata prosenttisen varmasti koko loppuelämäni. Toisessa henkilössä roikkuminen ei oikein tee kunniaa tuolle ajatukselle.”

Lue myös: Vaikea ero takana? 10 parasta vinkkiä erosta selvitymiseen

Lue myös: Ero ei ole maailmanloppu - ajatukset, jotka jokaisen kannattaa sisäistää

Lähde: Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat