Kuva: Shutterstock

Jännittääkö sosiaaliset tilanteet? 7 niksiä, jotka kohottavat itseluottamustasi välittömästi

03.05.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Hymyily ja katsekontakti ovat helppoja tapoja antaa itsestään itsevarma vaikutelma.

Sosiaaliset tilanteet voivat tuntua jännittäviltä erityisesti silloin, kun tiedossa on uusiin ihmisiin tutustumista. On normaalia, että tällaiset tilaisuudet hermostuttavat etukäteen ja oma pärjääminen muiden joukossa voi hermostuttaa. Lue alta Thought Catalog -sivuston listaamat niksit, jotka kohottavat itseluottamustasi nopeasti.

Kokeile näitä:

1. Jos huomaat ihmisten katselevan sinua kauempaa, hymyile heille rohkeasti sen sijaan, että kääntäisit katseesi heti kohti lattiaa. Hymy on yksi parhaimpia keinoja ilmaista itsevarmuutta ja se viestittää muille myös sen, että olet läsnä hetkessä.

2. Jos olet saapunut tilaisuuteen yksin, kokeile aloittaa keskustelu vieressäsi istuvan henkilön kanssa. Tällöin et ole suuressa joukossa huomion keskipisteenä ja voit aloittaa muihin tutustumisen pikkuhiljaa.

3. Lopeta ylianalysointi ja muista, että myös muut todennäköisesti tuntevat olonsa uusien tuttavuuksien seurassa epävarmaksi.

4. Pukeudu mukaviin vaatteisiin, jossa tunnet olosi hyväksi ja itsevarmaksi.

5. Turvaudu positiivisen ajattelun voimaan. Kokeile toistaa itsellesi esimerkiksi sitä, että olet riittävän itsevarma tutustuaksesi uusiin ihmisiin. Jos puolestaan olet epävarma ulkonäöstäsi, kerro itsellesi olevasi kaunis ja hyvin pukeutunut.

6. Pidä pääsi pystyssä ja ryhti suorana. Muista, että jos annat epävarmuuden vaikuttaa ulkoiseen olemukseesi, tämä näkyy myös muille antamassasi ensivaikutelmassa.

7. Muista, että myös sinä ansaitset tuntea olosi kauniiksi ja itsevarmaksi.

Lue myös: Janottaako? Baarimikot paljastivat parhaimmat niksit, joiden avulla pääset tilaamaan nopeasti

Lue myös: 6 keväistä treffi-ideaa - rakkautta vahvistavat vinkit koottiin yhteen

Lähde: Thought Catalog

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat