Kuva: Shutterstock

Älä pilaa suhdettasi mustasukkaisuudella - helpota epävarmuuttasi 7 neuvolla

26.03.2018 17:45 - Senja Rapila

Parisuhteen mustasukkaisuusongelmat voivat johtua monesta eri asiasta.

Välillä parisuhteessa voi tulla epävarmuuden hetkiä, jolloin omaa kumppaniaan voi epäillä syyttä tai syyn kanssa pettämisestä. Joskus mustasukkaisuuden tunteet voivat tulla pelkästään siitä, jos kumppani viettää aikaa henkilöiden kanssa, jotka itse kokee ehkä mahdollisesti uhaksi suhteelle.

Miten nämä mustasukkaisuuden tunteet voi taltuttaa? Voit lukea Women's Health -sivuston vinkit alapuolelta.

1. Pysähdy. Ennen kuin joudut epävarmuuden ja mustasukkaisuuden kierteeseen, pysähdy hetkeksi ja makustele sitä, onko sinulla todella syytä siihen. Käy suihkussa, kävelyllä tai nuku, jotta saat pääsi selvitettyä. Jos olet vielä niidenkin jälkeen tuohtunut, keskustele kumppanisi kanssa siitä, mikä sinua vaivaa.

2. Kohtaa kumppanisi fiksusti. Älä rymistele hänen luokseen syyttäen ja huutaen, vaan kerro hänelle sivistyneesti se, miltä sinusta tuntuu. Jos sinusta tuntuu siltä että kumppanisi flirttailee toisen kanssa, kerro kuinka hänen käytöksensä vaikuttaa sinuun.

3. Asettakaa käytösrajat. Jos kumppanisi tuntuu tarvitsevan huomiota muilta ihmisiltä ja se vaikuttaa suhteeseenne, määritelkää yhdessä terveet rajat sille, miten hänen tulisi käyttäytyä vieraiden seurassa. Jos olet mustasukkainen hänen turhan läheisistä väleistään ja tuttavallisesta käytöksestään muiden naisten seurassa, kerro hänelle siitä.

4. Katso peiliin. Mustasukkaisuus voi johtua pelkästään omasta epävarmuudestasi, joten itsensä tarkastelu kannattaa tällaisessa  tilanteessa. Jos huomaat mustasukkaisuuden johtavan omista epävarmuuksistasi, käytä enemmän aikaa itsesi parantamisen.

5. Älä anna vanhojen haavojen vaikuttaa uuteen suhteeseen. Jos sinua petettiin entisessä suhteessasi ja olet sen vuoksi sairaalloisen mustasukkainen kumppanistasi, pitää sinun löytää keino vanhojen haavojen parantamiseen.

6. Älä anna pelon voittaa. Usein mustasukkaisuus johtuu myös toisen menettämisen pelosta. Muistuta itseäsi siitä, mitä asioita kumppanisi tekee, jotka saa olosi rakastetuksi. Valitse rakkaus sen sijaan, että heittäisit bensaa pelon liekkeihin.

7. Rakasta itseäsi. Mustasukkaisuus ei ole ihana tunne ja se voi ajaa sinut pohjamutiin, kun tunnet olosi arvottomaksi. Rakasta siis itseäsi ja muistuta itseäsi siitä, mitkä asiat tekevät sinusta erityisen ja rakastamisen arvoisen. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Älä ole liian sinisilmäinen - katso, milloin kumppanin ja tämän eksän ystävyydestä tulisi huolestua

Lue myös: Oletko epävarma parisuhteestasi? Käsittele epävarmuutta viiden kysymyksen avulla

Kilpailut

Uusimmat