Kuva: Shutterstock

Mietitkö liikaa mitä muut sinusta ajattelevat? 8 vinkkiä, jotka jokaisen tulisi ottaa haltuun

21.03.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Oman herkkyyden ja haavoittuvuuden hyväksyminen on yksi tärkeimmistä askeleista kohti parempaa itseluottamusta.

Epävarmuus ja itseluottamuksen puute ovat tunteita, jotka vaivaavat meistä jokaista aina silloin tällöin. Jos kuitenkin huomaat murehtivasi jatkuvasti sitä, mitä muut sinusta ajattelevat, on olemassa muutama neuvo, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Lue alta Your Tango -sivuston kokoama lista seikoista, jotka jokaisen tulisi muistaa.

Muista nämä:

1. Laita asiat perspektiiviin. Muista, että muut ihmiset todennäköisesti murehtivat ensimmäisenä omia asioitaan, eivätkä todennäköisesti ole edes huomanneet seikkoja, joissa murehdit mokanneesi pahasti.

2. Kyseenalaista oma ajattelutapasi. Minkä takia odotat aina ihmisten pitävän sinua pilkkanaan tai stressaat pahimman mahdollisen lopputuloksen toteutumista?

3. Päästä irti täydellisyyden tavoittelusta.

4. Opettele tuntemaan itsesi paremmin. Pohdi, mistä oikeasti pidät ja mitä todella haluat elämältäsi ilman, että suot ajatustakaan ulkopuolisilta tuleville paineille siitä, mitä sinun pitäisi saavuttaa.

5. Etsi oma paikkasi. Esimerkiksi harrastuksista voi löytyä samanhenkisiä ihmisiä, joiden seurassa voit olla rennosti oma itsesi ilman, että sinun tarvitsee pelätä kenenkään tuomitsevaa asennetta.

6. Anna itsellesi lupa olla herkkä ja haavoittuvainen.

7. Opettele ottamaan apua vastaan silloin kuin sitä tarvitset. Muista myös, että avun pyytäminen ei ole merkki heikkoudesta sillä kaikki meistä tarvitsevat läheisten tukea silloin tällöin.

8. Opettele suhtautumaan haavoittuvaisuuteesi lempeästi ja muista, että olet itse itsesi tärkein ystävä.

Lue myös: Pienillä asioilla voit parantaa itsetuntoasi - Katso vinkit

Lue myös: Huono itsetunto ja jatkuva epävarmuus voivat kieliä kehonkuvan vääristymästä - lue paljastavat merkit

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat