Kuva: Shutterstock

4 tavallista tapaa, jotka tuhoavat parisuhdetta huomaamattasi - ethän sorru?

08.03.2018 17:15 - Emmi Moilanen - Luettu 1 875 kertaa

Myös pienten ja merkityksettömiltä tuntuvien lupausten rikkominen horjuttaa luottamusta parisuhteessa.

Pitkän parisuhteen aikana oman rakkaan seuraan tottuu ja joskus kumppani tuntuu jopa itsestäänselvyydeltä. Tällaisissa tilanteissa tulisikin muistaa kiinnittää tarkempaa huomiota omaan käytökseensä, sillä jo pienet arkipäiväiset tavat voivat horjuttaa suhteenne luottamusta. Lue alta YourTangon kokoama lista tavoista, joilla saatat alitajuisesti tehdä hallaa parisuhteellesi.

Ethän sorru näihin?

1. Et anna kumppanille täyttä huomiotasi. Ajatuksesi harhailevat television suuntaan, työasioihin tai hoidettaviin kotiaskareisiin silloinkin, kun rakkaasi kertoo sinulle päivästään tai haluaa esimerkiksi viettää yhteistä koti-iltaa kanssasi.

2. Et tarjoa hänelle apuasi pyytämättä. Vaikka rakas ei olisi ilmaissut ääneen kaipaavansa tukeasi on todennäköistä, että hän kuitenkin arvostaa oma-aloitteista tarjoustasi äärimmäisen paljon. Muista myös, että avuntarjous ei parisuhteessa tarkoita sitä, että kumppanisi jää sinulle palveluksen velkaa.

3. Et anna tarpeeksi arvoa sellaisille hänen harrastuksilleen ja mielenkiinnon kohteilleen, jotka eivät kiinnosta sinua. Mainiona rakkaudenosoituksena voikin toimia se, että kaikesta huolimatta olet kiinnostunut olemaan mukana kumppanisi tärkeinä pitämissään asioissa.

4. Rikot lupauksiasi. Vaikka et pettäisikään kumppanisi luottamusta suurien ja tärkeiden päätösten suhteen, tulisi kiinnittää huomiota myös vähäpätöisiltä tuntuviin seikkoihin. Jatkuvasti rikotut lupaukset myös merkityksettömiltä tuntuvissa asioissa alkavat rasittaa suhdettanne nopeasti. Olipa kyseessä sitten yhteisen päivällisen peruminen tai viikkosiivouksen siirtäminen luvattua myöhemmäksi, on hyvä muistaa, että tällaista käytöstä ei kannata ottaa tavaksi.

Lue myös: 9 riitaa, jotka kuuluvat pitkään parisuhteeseen - kuulostavatko tutuilta?

Lue myös: Onko parisuhteesi vahvalla pohjalla? 10 merkkiä, joista tiedät

Lähde: YourTango

Kilpailut

Uusimmat