Kuva: Shutterstock

Vertailetko itseäsi jatkuvasti muihin? 7 seikkaa, joista jokaisen tulisi muistuttaa itseään

05.03.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Epäonnistuminen voi olla myös lahja. Mokat saattavat auttaa sinua saamaan paremmin selville sen, millaisia todelliset tavoitteesi ovat.

Itseään ja omaa käytöstään on välillä hyvä tarkastella kriittisesti sekä ottaa opiksi asioista, joissa selkeästi on parantamisen varaa. Liiallinen itsekriittisyys ja muihin vertaileminen voi kuitenkin aiheuttaa sen, että seisomme lopulta itse omien unelmiemme toteutumisen tiellä.

ThoughtCatalog kokosi yhteen seikat, joista jokaisen vertailijan tulisi muistuttaa itseään aika ajoin.

Muistuta itseäsi näistä:

1. Muista, että ruoho ei ole aina vihreämpää aidan toisella puolella. Kadehtimasi henkilö kohtaa yhtä lailla vastoinkäymisiä elämässään, hän saattaa vain piilotella ongelmiaan paremmin ulkopuolisten silmiltä.

2. Muista, että olet itse oman onnesi seppä. Sinun tarvitse seurata perässä jonkun toisen valintoja vain sen takia, että hän vaikuttaa tyytyväiseltä omaan elämäänsä.

3. Tiedosta, että menestys on vain jäävuoren huippu. Ennen kuin ryhdyt vertailemaan itseäsi ihmisiin, jotka tuntuvat onnistuvan aina ja saavuttavan tavoitteensa kuin sormia napsauttamalla, muista, että menestys on todennäköisesti vaatinut kovaa työtä sekä epäonnistumisia matkan varrella ennen menestyksen saavuttamista.

4. Muista, että elämän pienet asiat tekevät onnelliseksi. Menestystä tavoitellessasi muista myös pysähtyä nauttimaan arkipäiväisistä hetkistä, jotka jaat ystäviesi ja perheesi kanssa.

5. Muista, että olet itse pahin vastustajasi. Jatkuvan vertailun sijaan kokeile keskittää energiasi siihen, millä keinoilla voisit kehittyä parhaimmaksi mahdolliseksi versioksi itsestäsi. Tämä ajattelutapa auttaa sinua asettamaan tavoitteita ja voi auttaa saavuttamaan myös unelmiasi.

6. Älä pelkää epäonnistumista. Moka voi olla myös lahja ja virheiden tekeminen saattaakin auttaa sinua saamaan paremmin selville sen, mitkä ovat todelliset päämääräsi.

7. On täysin normaalia tuntea olevansa hukassa ja ottaa mallia siitä, mitä muut tekevät. Ota tämä kuitenkin mahdollisuutena tutustua itseesi paremmin ja tutkiskele rauhassa, mihin suuntaan todella haluat omassa elämässäsi edetä.

Lue myös: Miehet kertovat: Yksinkertaiset hetket parisuhteessa, joissa tunnen onnellisuutta

Lue myös: Kaipaatko enemmän iloa elämääsi? 10 yksinkertaista asiaa, jotka todistetusti lisäävät onnellisuutta

Lähde: ThoughtCatalog

Kilpailut

Uusimmat