Kuva: Fotolia

Ahdistus tulevaisuudesta ja eksynyt olo - 8 epämukavaa tunnetta, jotka kasvattavat sinua ihmisenä

06.01.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Epämukavat ja jopa pelottavat tunteet eivät aina ole huono asia. Itsensä soimaaminen menneistä virheistä johtaa lopulta niistä oppimiseen.

Elämässä tulee väistämättä vastaan myös vaikeita aikoja. Vaikka tunteet voivat välillä tuntua lähes ylitsepääsemättömiltä, olisi tärkeää muistaa, että epämukavat tuntemukset eivät ole aina pelkästään huono asia.

Tought Catalog listasi vaikeilta tuntuvat ajatukset, jotka kasvattavat sinua myös ihmisenä.

1. Et jaksa enää ajautua väittelemään muiden ihmisten kanssa

Tämä ei tarkoita sitä, ettetkö osaisi puolustaa omia mielipiteitäsi. Tunnet itsesi nykyään vain itsevarmemmaksi oman elämäsi kanssa, etkä koe enää yhtä suurta tarvetta puuttua siihen, mitä muut tekevät.

2. Tunnet olevasi eksyksissä

Kun tunnet olevasi hukassa, todennäköisesti olet vain käännekohdassa elämässäsi. Etsit rohkeasti omaa tietäsi, vaikka joskus suuret päätökset saattavatkin tuntua vaikeilta. Ennen pitkää nämä tunteet johdattavat sinut etsimäsi luokse.

3. Yksinäisyys ei enää pelota sinua

Aikaisemmin yksinäisyys on saattanut kauhistuttaa sinua. Henkisestä kasvusta kuitenkin kertoo se, että ymmärrät itse olevasi paras ystäväsi ja viihdyt mainiosti myös ilman seuraa.

4. Itsensä soimaaminen menneisyyden virheistä

Tämä on merkki siitä, että alat vihdoin ymmärtää miksi olet toiminut tavalla, joka on jäänyt harmittamaan sinua jälkeenpäin. Tämä puolestaan johtaa siihen, että huomaat oppineesi tekemistäsi virheistä.

5. Tunteesi ovat äärimmäisen syviä ja vahvoja

Vahvoja tunteita ei pidä säikähtää, sillä tämä kielii myös siitä, että olet vihdoin sallinut itsesi käsitellä vaikeitakin asioita. Sen sijaan, että hämmennyt tunteistasi, kohtaat ne nyt rohkeasti.

6. Olet ahdistunut ja huolissasi tulevaisuudestasi

Nämä inhottavat tunteet tarkoittavat myös sitä, että suhtaudut vakavasti siihen, mitä haluat tehdä elämässäsi seuraavaksi ja ennakoit tulevaisuuttasi jo valmiiksi.

7. Haluat karsia ylimääräisiä ihmissuhteita pois elämästäsi

Vaikka tämä kohta kuulostaa dramaattiselta, ihmissuhteiden karsiminen voi olla tietyssä elämänvaiheessa tarpeellista. Aikuistuessasi nimittäin opit tunnistamaan paremmin, ketkä ovat todellisia ystäviäsi ja millaiset ihmiset kuluttavat vain energiavarastojasi turhaan.

8. Olosi tuntuu siltä kuin olisit eristäytynyt täysin muusta maailmasta

Tällainen olo kielii kuitenkin myös siitä, että alat sisäistämään sen, kuinka itsenäinen ja pärjäävä ihminen oikeasti olet.

Lue myös: Haluatko kestävän parisuhteen? Ota haltuun rakkaustutkijan käytännölliset vinkit

Lue myös: Kaipaatko enemmän iloa elämääsi? 10 yksinkertaista asiaa, jotka todistetusti lisäävät onnellisuutta

Lähde: Tought Catalog

Kilpailut

Uusimmat