Kuva: Fotolia

Ethän sorru - 5 asiaa, joita ei missään nimessä tule tehdä eron jälkeen

01.12.2017 23:15 - Iiro Myllymäki

Eron jälkeen ei tule vältellä omia tunteitaan eikä stalkata eksää sosiaalisessa mediassa.

Juuri eron jälkeen tunne-elämä on suuressa myllerryksessä. Tässä tilanteessa on helppo sortua haitallisiin käytösmalleihin ja outoihin ratkaisuihin, joista olemme kirjoittaneet muun muassa tässä jutussa.

Mitä sitten eron jälkeen tulisi vältellä mahdollisimman hyvin? Elite Daily on listannut viisi asiaa, joita vastaeronneena ei kannata tehdä.

1. Älä välttele tunteitasi

Saatat yrittää suojella itseäsi työntämällä kaikki ikävät tunteet sivuun ja uppoutumalla esimerkiksi työhön tai opiskeluun. Tämä on huono ratkaisu, sillä padotut tunteet tulevat kahta kauheampina vastaan jossain vaiheessa. Salli itsellesi kaikki tunteet, joita ero sinussa herättää äläkä yritä paeta niitä.

2. Älä vello surussa liian pitkään

Vaikka surun kokeminen ja ikävissä tunteissaan vellominen on täysin hyväksyttävää eron jälkeen, johonkin on vedettävä raja. Liian pitkä tunteiden märehtiminen ei johda mihinkään. Parisuhdeasiantuntija Alessandra Conti neuvoo, että itselleen kannattaa sallia kolmen päivän suruaika. Tällöin saa hyvällä omallatunnolla velloa surussa päivän askareiden suorittamisen lomassa. Tämän ajan jälkeen kannattaa kuitenkin aktiivisesti keskittyä toipumiseen ja katsoa eteenpäin.

3. Älä stalkkaa ex-kumppania sosiaalisessa mediassa

Ex-kumppanin sosiaalisen median päivitysten näkeminen saattaa estää erosta toipumista ja eteenpäin siirtymistä yllättävänkin paljon. Alessandra Contin mukaan yhdenkin päivityksen näkeminen voi laittaa toipumiseen kunnolla takapakkia. Jos et muuten kykene vastustamaan stalkkaamisen kiusausta, poista eksäsi Facebook-ystävistäsi ja lopeta hänen seuraamisensa Instagramissa.

4. Älä harrasta seksiä eksäsi kanssa

Tätä neuvoa voi olla hankala noudattaa juuri eron jälkeen, kun ei ole vielä päässyt yli ex-kumppanistaan. Eksän kanssa sekstailu harvoin kuitenkaan ratkaisee mitään, vaan todennäköisemmin se vain lisää hämmennystä ja hidastaa erosta yli pääsemistä.

5. Älä odota liian pitkään ennen kuin palaat deittailun pariin

Heti eron jälkeen ei todellakaan kannata lähteä treffeille, vaan erosta toipumiselle pitää ensin antaa rauhassa aikaa. Ei kuitenkaan kannata odottaa liian pitkään ennen kuin palaa sinkkumarkkinoille.

- Mitä enemmän viivästytät deittailuun palaamista, sitä pelottavammaksi ajatus deittailusta muuttuu ja sitä enemmän alat nostaa eksääsi jalustalle, Conti sanoo.

Lue myös: Asiantuntija paljastaa pahimman käytösmallin, johon eron jälkeen sorrutaan - "Epäterveellistä"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat