Kuva: Fotolia

Oletko yöpymässä ystäväsi luona? Muutamalla niksillä varmistat majapaikan seuraavallakin kerralla

21.11.2017 13:15 - Katariina Auvinen

On tiettyjä asioita, joita noudattamalla olet hyvä yövieras.

Ensi viikolla siintää lempiartistisi keikka, mutta vieraassa kaupungissa et jaksaisi maksaa hotellista maltaita. Sen sijaan kaupungissa asuu ystäväsi, joka ottaa sinut avosylin vastaan. Jos kuitenkin haluat varmistaa, että pääset ehkä seuraavankin kerran yöpymään ystäväsi luokse, on muutamia asioita, joita ei kannata vierailusi aikana tehdä. 

1. Oletat saavasi ystäväsi jakamattoman huomion koko vierailusi ajaksi 
Varsinkin jos olet hieman lyhyellä varoitusajalla ilmoittanut tarvitsevasi majoituspaikkaa, on aivan normaalia, että ystävälläsi voi olla muitakin menoja. Sinulla voi olla lomapäivä, mutta ystävälläsi taas ei. Tämä on varsin yksinkertainen asia, mutta voi helposti unohtua.

Jakamattomaan huomioon liittyy myös se, että et voi olettaa ystäväsi olevan sinun varsinainen oppaasi kaupungissa. 

2. Älä unohda lahjaa
Pienikin lahja siinä vaiheessa, kun saavut, kertoo kiitollisuudestasi. Et voi pitää itsestäänselvyytenä sitä, että saisit aina majapaikan ystäväsi luota. Kukat tai esimerkiksi viinipullo antavat hyvän vaikutelman. 

3. Älä oleta, että ateriat kuuluvat myös vierailuusi
Hyvä yövieras on kiitollinen pienistä asioista, kuten aamukahvista. Mutta jos haluat erikoisia ruokia, kannattaa ne tuoda itse. 

4. Älä jätä sotkua jälkeesi
Et voi olettaa, että isännällä tai emännällä olisi halua tai aikaa siivota sinun jälkiäsi. Jos viivyt pidempään kuin päivän. Siirrä petipaikkasi siististi pois tai vastaavasti älä levittele omia tavaroitasi ympäri kämppää. 

Lue myös: Älä latista häiden tunnelmaa huomaamattasi! Kommentit, joita tuore aviopari ei toivo kuulevansa

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat