Kuva: Fotolia

Oletko mieltä myrkyttävässä parisuhteessa? Tunnista merkit ajoissa

22.09.2017 11:45 - Senja Rapila

Sitä ei välttämättä aina tiedosta olevansa myrkyllisessä parisuhteessa, ennen kuin romahtaa itse kasaan sen vuoksi.

Voit lukea Elite Daily -julkaisun kertomat merkit myrkyllisen parisuhteen tunnistamiseen alapuolelta.

1. Kumppanisi kontrolloi sinua

Kontrolloiva partneri saattaa tuntua aluksi siltä, että hän vain välittää todella paljon. Jos hän on todella mustasukkainen pelkästään siitä, että käyt juhlimassa sinkkuystäviesi kanssa, on teillä käsissänne ongelma. Se, että kumppanisi haluaa pitää sinut jatkuvasti lähellään, kertoo epävarmuudesta ja siitä, että hän pelkää menettävänsä sinut.

Kontrolloiva kumppani ei välttämättä pidä ystävistäsi, hän saattaa valittaa jopa siitä, kuinka läheinen olet perheesi kanssa. Kontrolloivan kumppanin päämääränä on eristää sinut kaikista ystävistäsi, jonka jälkeen olet pelkästään hänen "armoillaan". Tämä tarkoittaa, että sinun ei ole niin helppoa jättää häntä - tai niin hän kuvittelee.

Kontrolloiva kumppani myös haluaa tietää jokaisesta liikkeestäsi.

2. Priorisoit kumppanisi tahdon ensimmäiseksi

Parisuhteen alkuvaiheilla oman kumppanin laittaminen etusijalle tuntuu kaikista parhaimmalta vaihtoehdolta. Kompromisseja vaaditaan, kun suhde kehittyy. Jos kuitenkin huomaat, että pistät jatkuvasti oman kumppanisi tarpeet itsesi edelle, etkä saa vastakaikua tai huomiota ollenkaan omille tarpeillesi, kertoo se myrkyllisestä suhteesta.

(kuva: Fotolia)

Jos pompit jatkuvasti kumppanisi pillin mukaan, teet vain hallaa itsellesi ja suhteelle. Jos kumppanisi olettaa aina sinun jättävän omat menosi hänen menojensa vuoksi, kertoo se jo paljon suhteen laadusta.

3. Keksit tekosyitä kumppanillesi

Terveessä suhteessa et joudu keksimään tekosyitä itsellesi tai ystävillesi kumppanistasi. Jos huomaat siis jossain vaiheessa, että joudut selittelemään kumppanisi tekoja ja valintoja, tai joustaa totuudessa ystäville puhuessa, kannattaa ottaa suhde lähempään tarkasteluun.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Teetkö parisuhteessa uhrauksia vai kompromisseja? Tunnista suhdetta vahingoittava tapa

Lue myös: Miehet kertovat: Yksinkertaiset hetket parisuhteessa, joissa tunnen onnellisuutta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat