Kuva: Fotolia

Oliko se oikeaa rakkautta ensisilmäyksellä? Selvitä viiden kysymyksen avulla

18.09.2017 21:45 - Senja Rapila

Vaikka sinä rakastuisitkin ensisilmäyksellä, ei toinen henkilö välttämättä tunne samoin sinua kohtaan.

Mitkä kysymykset tulisi kysyä itseltään, mikäli tuntuu siltä, että on rakastunut ensisilmäyksellä? Elite Daily listasi muutamia kysymyksiä, jotka voit lukea alapuolelta:

1. Olenko vain fyysisesti viehättynyt hänestä?

Tämä on kaikista helpoin kysymys, mutta myös tärkeä kysymys. Fyysinen viehätysvoima on suuri asia, varsinkin tuntemattomien ja uusien seksikumppanien kesken. Kannattaa siis miettiä sitä, onko kyse vain pelkästä himosta, eikä rakkaudesta.

2. Onko näin tapahtunut aiemmin?

Oletko sellainen henkilö, joka rakastuu jatkuvasti uusiin ihmisiin? Ajatteletko meneväsi naimisiin jokaisen kumppanisi kanssa? Jos vastasit kyllä, kannattaa miettiä hetken sitä, onko kyse todella rakastumisesta ensisilmäyksellä, vai oletko vain onneton romantikko, joka rakastaa ideaa perhe-elämästä ja avioliitosta.

3. Pystynkö myöntämään, etten ole vielä nähnyt hänen vikojaan?

Koska se voi olla hyvin mahdollista, että olet rakastunut ensisilmäyksellä, kannattaa sen jälkeen pohtia sitä, oletko nähnyt vielä hänen vikojaan. Omaan mahdolliseen kumppaniehdokkaaseen tutustuminen ja kaikkien hänen vikojensa näkeminen vaatii aikaa, eikä niitä huomaa välttämättä heti ensialkuun.

4. Omaammeko samat arvot?

Parisuhde ei rakennu pelkästään rakkauden varaan, vaan myös yhteisillä arvoilla on suuri merkitys. Parisuhde rakentuu muun muassa luottamuksen, kommunikoinnin ja kunnioituksen varaan. Oletteko siis samalla aaltopituudella omien arvojenne, ja niiden arvojärjestyksen, kanssa? Se on tärkeää tietää ennen kuin kertoo rakastavansa.

5. Mitä hän tuntee minua kohtaan?

Jos olet rakastunut, seuraavaksi kannattaa pohtia sitä, tunteeko rakkautesi kohde samoin sinua kohtaan. Vaikka et välttämättä pitäisi sitä ensialkuun tärkeänä, että hän tuntee yhtä vahvasti sinua kohtaan, on sillä ajan mittaan suuri merkitys. Suhde ei nimittäin pääse kukoistamaan kunnolla, mikäli menette eri sivuilla.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Asiat, jotka mies naisessa huomaa - vaikka toisin luulemme

Lue myös: Miten päästä yli yksipuolisesta ihastuksesta? Kolme keinoa

Kilpailut

Uusimmat