Kuva: Fotolia

Ahdistaako small talk? 8 vinkkiä, joiden avulla kehityt sosiaalisten tilanteiden mestariksi

30.07.2017 12:15 - Emmi Moilanen

Katsekontakti osoittaa keskustelukumppanillesi, että olet aidosti läsnä tilanteessa eikä ajatuksesi harhaile muualla.

Me suomalaiset koemme usein small talkin ja sosiaaliset tilanteet tuntemattomien kanssa vaikeina. Naapurin kanssa samaan hissiin joutuminen voikin tuntua kauhistuttavalta tilanteelta, jolloin molemmista osapuolista tuntuu kiusallisesti siltä, ettei tiedä mitä sanoa.

Lifehack-sivusto kokosi yhteen parhaimmat vinkit, joiden avulla otat small talkin haltuun helposti ja nopeasti.

Kokeile näitä:

1. Ole aidosti kiinnostunut ja läsnä tilanteessa. Kun lähdet harjoittamaan sosiaalisia taitojasi varmista ensin, että todella olet seurallisella tuulella ja kaipaat ihmisiä ympärillesi.

2. Kysy paljon kysymyksiä ja kuuntele, mitä keskustelukumppanillasi on sanottavanaan. Poimi luontevia keskustelunaiheita hänen kommenteistaan ja esitä jatkokysymyksiä keskustelun ylläpitämiseksi.

3. Luo rohkeasti katsekontakti. Tällä keinolla viestit sanattomasti, että olet aidosti läsnä tilanteessa, eivätkä ajatuksesi harhaile muualla.

4. Tee lista mahdollisista puheenaiheista valmiiksi. Miettimällä hiukan etukäteen asioita, jotka ovat ajankohtaisia tai muuten vain kiinnostavia, vältät kiusallisen hiljaisuuden silloin kun alkaa näyttää siltä, että keskustelu uuden tuttavuutesi kanssa on tyrehtymässä.

5. Pohdi, mitä yhteistä sinulla ja tuttavallasi on. Yhteisistä harrastuksista ja kokemuksista puhuminen vie luontevasti keskustelua eteenpäin silloin, kun ette tunne toisianne vielä kovinkaan hyvin.

6. Tuo rohkeasti esiin tekemiäsi huomioita. Jos esimerkiksi huomaat tuttavasi puhuvan murteella, voit kysäistä mistä päin hän on kotoisin. Pienet asiat huomioimalla johdattelet keskustelua sujuvasti aiheesta toiseen.

7. Opi tunnistamaan, milloin juttutuokio on parempi päättää kuin jatkaa sitä väkisin. Tilanteesta poistuminen voi tuntua vaikealta, mutta päätä tilanne toteamukseen, että nautit käymästänne keskustelusta. Jos aidosti viihdyit uuden tuttavuuden seurassa, voit sanoa lopuksi myös, että toivot teidän kohtaavan vielä uudelleen samoissa merkeissä.

8. Muista, että harjoitus tekee mestarin. Tämä pätee myös small talkiin ja sosiaalisten tilanteiden hallitsemiseen. Seuraavan kerran kun päädyt naapurisi kanssa samaan hissiin, tervehdi reilusti ja kysy nopeasti hänen kuulumisiaan. Hyödynnä rohkeasti kaikki mahdollisuudet kehittyä small talkin mestariksi.

Lue myös: Tiesitkö? Introverteilla tulee krapula sosiaalisista tilanteista

Lue myös: Ärsyttääkö sotku? 7 helpon vinkin avulla pidät kodin siistinä pidempään

Lähde: Lifehack

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat