Kuva: Fotolia

Ahdistaako deittailu? Neuvot, joiden avulla pääset eroon treffien aiheuttamasta jännityksestä

14.07.2017 22:15 - Emmi Moilanen

Jos tiedät olevasi taipuvainen jännittämiseen, on hyvä valikoida treffikumppaninsa entistä tarkemmin. Viestitse tutustuminen etukäteen rentouttaa tilannetta ensitapaamisen hetkellä.

Deittailu ja uusien ihmisten tapaaminen voi olla jännittävää. Kutkuttavan tunteen vatsan pohjassa saa aikaan se, että treffikumppanista usein tietää etukäteen vain hyvin vähän asioita. Vaikka tilanne kahvikupillisen ääressä istumisesta lähes tuntemattoman ihmisen seurassa voi tuntua kauhistuttavalta, treffejä ei kuitenkaan tulisi koskaan jättää väliin liiallisen jännityksen takia. Uusien ihmisten tapaaminen tuo elämään uusia kokemuksia ja ehkä jopa elämäsi rakkauden.

Lifehack-sivusto kokosi yhteen parhaimmat neuvot, joiden avulla lievität ensitreffien aiheuttamaa jännitystä.

Älä tapaa ketä tahansa

Kuten vanha sanontakin sen kertoo, meressä riittää paljon kaloja. Jos olet taipuvainen jännittämään uusien ihmisten tapaamista, onkin hyvä muistaa, että treffejä ei kannata sopia liian kevyin perustein.

Deittailua jännittävän ihmisen oloa voi helpottaa merkittävästi se, että tietää treffikumppanistaan jo jotain etukäteen. Kun tiedät teidän jakavan samoja kiinnostuksen kohteita tai ystäväpiiristänne löytyy yhteisiä tuttuja, myös ensimmäiseen tapaamiseen voi suhtautua rennoin mielin.

Älä ota pakkeja liian vakavasti

Rukkasten saaminen ei tunnu mukavalta. Älä kuitenkaan anna yhden huonon kokemuksen estää sinua saamasta uusia tuttavuuksia ja mahtavia kokemuksia myöhemmin. Ota torjutuksi tulemisesta opiksi ja ajattele, että osaat suhtautua seuraaviin ensideitteihin taas hieman realistisemmin. Tiedät, miten tapailunne voi pahimmillaan päättyä, mutta tiedostat nyt myös selviäväsi tilanteesta, jossa tulet torjutuksi.

Tutustu ensin itseesi

Treffailusta johtuvaa kovaa jännitystä aiheuttaa usein myös se, että et oikein itsekään tiedä mitä olet etsimässä ja mitä haluat saada deittailusta irti. Ota siis rauhassa aikaa omille ajatuksillesi ja selvennä itsellesi, oletko etsimässä vakaata parisuhdetta vai pelkästään kevyttä hauskanpitoa.

Älä sorru ylianalysointiin

Jos ajatus deittailusta tuntuu ylivoimaisen kauhistuttavalta, muista, että ensimmäisen tapaamisen perusteella uutta ihmistä ei kannata analysoida liikaa. Pidä homma yksinkertaisena ja anna asioiden edetä omalla painollaan. Ajan kanssa huomaatte, oletteko sopivia toistenne elämään vai olisiko vielä parempi jatkaa myös muiden ihmisten tapailua.

Muista olla oma itsesi

Jokainen meistä haluaa antaa ensimmäisillä treffeillä mahdollisimman positiivisen kuvan itsestään mutta muista, että totuutta ei tule kuitenkaan kaunistella liiaksi. Jos päätätte jatkaa tapailua, on inhottavaa huomata joutuneensa tilanteeseen, jossa epärealistista kulissia joutuu jatkuvasti pitämään yllä.

Kun annat itsellesi luvan näyttää myös inhimillisen ja epätäydellisen puolesi, ajatus ensimmäisistä treffeistä ei enää tunnu niin kauhistuttavalta.

Muista, että deiteillä tulee olla myös hauskaa

Deittailun tulisi olla ennen kaikkea hauskaa. Jos et tunne oloasi mukavaksi kahvilassa lasillisen äärellä istuessa tai hiljaisessa elokuvateatterissa leffaa katsoessa, treffien ei tarvitse noudattaa tätä perinteistä kaavaa. Puhukaa deittisi kanssa etukäteen, minkä uuden asian kokeilemisesta molemmat nauttisivat. Yritä löytää tekemistä, jonka parissa tunnet olosi rentoutuneeksi. Ensitreffien asetelma tuntuu heti paljon vähemmän jännittävältä, kun olet tilanteessa, jossa tunnet olosi kotoisaksi.

Lue myös: Kyllästyttääkö kahvilat ja elokuvaillat? 18 uutta ideaa ensimmäisille treffeille

Lue myös: Haaveissa toiset treffit? 9 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Lue myös: Miehet kertovat: Asiat, joihin emme kiinnitä treffeillä tippaakaan huomiota

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat