Kuva: Fotolia

Tiesitkö? Tänään vietetään kansainvälistä suutelupäivää

06.07.2017 13:38 - Katariina Auvinen

Pusuja on jaettu tänään ympäri maailmaa. Suutelemisella on myös todistettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia.

Tänään 6. heinäkuuta vietetään kansainvälistä suutelupäivää. Päivä on alkujaan järjestetty sen vuoksi, että monet ihmiset ovat unohtaneet suutelemisen tärkeyden myös parisuhteessa. Tätä silmällä pitäen on päätetty järjestää päivä, jotta ihmiset varmasti voisivat pusutella kumppaneidensa kanssa ympäri maailmaa. Päivän teeman puitteissa on myös järjestetty suutelukilpailuja. Tähän mennessä pisin suudelma kesti yhteensä 31 tuntia 30 minuuttia. Ennätys tehtiin vuonna 2005.

Suutelemisella on todistettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia. Hyvän suudelman on todettu vähentävän verenpainetta, auttavan esimerkiksi päänsärkyyn ja lieventävän stressiä. Suudelma tuo myös onnen tunteen vapauttaen aivoista hyvänolon hormooneja. Vaikka huimasta treenistä ei voidakaan puhua, niin yksi suudelma kuluttaa noin 16 kaloria. 

Suuteleminen aika ajoin omaa kumppania auttaa myös vahvistamaan parisuhdetta ja yhteyden tunnetta. Ennen töihin menoa kunnon suudelma voi auttaa parantamaan myös itsetuntoa, joten mikäpä sen parempaa. 

Lue myös: Kiekkopelin suutelukamera ikuisti erikoisen hetken - katso pätkä, josta ei puutu huumoria

Lähde: Expressen & Bostonmagazine

Kilpailut

Uusimmat