Kuva: Fotolia

Onko ystävyyssuhteesi muuttunut myrkylliseksi? 9 merkkiä

30.06.2017 21:45 - Iiro Myllymäki

Jos ystäväsi ilkeilee sinulle jatkuvasti tai jakaa salaisuuksiasi muille, hän ei luultavasti ole ystävyytesi arvoinen.

Ystävyyden tulisi olla ihana asia, joka antaa energiaa ja hyviä hetkiä molemmille osapuolille. Näin ei kuitenkaan aina ole, ja ystävyyssuhteet voivat saada myös varsin ikäviä käänteitä. Metro.co.uk-sivusto on listannut merkkejä, joista voi päätellä, että ystävyyssuhde on muuttunut myrkylliseksi.

1. Ystäväsi on sinulle mustasukkainen muista ystävistäsi

Ystävyyssuhteissa on se hieno puoli, että niitä voi olla monia samaan aikaan. Jos joku ystävistäsi kuitenkin alkaa suhtautua sinuun omistushaluisesti ja on mustasukkainen muiden ystäviesi kanssa viettämästäsi ajasta, kannattaa olla varuillaan. Tämä ei ole hyvä merkki terveen ystävyyssuhteen kannalta.

2. Ystäväsi jättää sinut ulkopuoliseksi

Kuten yllä todettiin, on täysin ok, jos ystävyyssuhteen toisella osapuolella on menoja muiden ystäviensä kanssa. Jossain kohtaa sinulle kuitenkin saattaa tulla tunne, että ystäväsi jättää sinut kutsumatta illanviettoihin ja muihin menoihin vain ilkeyttään ja haluten saada sinut tuntemaan olosi ulkopuoliseksi. Tällöin kyse ei enää ole terveestä ystävyydestä.

3. Ystäväsi kinuaa sinulta rahaa

Terveessä ystävyyssuhteessa toinen osapuoli voi tarjota vaikkapa syötävää ja juotavaa odottaen, että toinen osapuoli tekee vastaavanlaisen palvelun myöhemmin. Myrkyllisessä ystävyyssuhteessa puolestaan toinen osapuoli odottaa sinun jatkuvasti toimivan maksumiehenä eikä ole aikeissakaan maksaa takaisin.

4. Ystäväsi antaa negatiivisia kommentteja ilman syytä

Ystävyyden ei tulisi levittää negatiivista energiaa. Jos ystävälläsi on tapana kommentoida esimerkiksi ulkonäköäsi tai elämänvalintojasi negatiivisesti tai piikitellen, on aika miettiä ystävyyden laatua. Rehellisyys on hyvästä, mutta negatiivinen ilkeily ei kuulu ystävyyteen.

5. Ystäväsi tunkee nokkaansa liikaa parisuhteeseesi

Ystäviin voi luottaa parisuhdeneuvojen antajana. Jos ystäväsi alkaa liikaa yrittää ohjailla suhdettasi ja jos hänen kommenttinsa varsinkin ovat jatkuvasti negatiivisia, jokin on pielessä. Haluaako ystäväsi vain rikkoa suhteenne saadakseen viettää enemmän aikaa kanssasi?

6. Ystäväsi manipuloi sinua

Manipuloivia ihmisiä ei kukaan tarvitse ympärilleen. Jos ystäväsi vaikkapa yrittää saada sinut tuntemaan olosi syylliseksi jostain oikeasti mitättömästä asiasta, kyse voi olla tunteidesi manipuloimisesta.

7. Ystäväsi on kateellinen sinulle

Jos ystäväsi on kateellinen vaikka suoriutumisestasi töissä tai harrastuksessa, se saattaa johtaa siihen, että hän ei kykene antamaan sinulle niitä kehuja, jotka sinulle kuuluisi. Jos ystäväsi ei kykene antamaan sinulle kiitosta elämäsi saavutuksista, hän tuskin on aikasi arvoinen.

8. Ystävääsi ei voi luottaa

Ystävien kesken jaetaan usein salaisuuksia, joita ei odoteta jaettavan eteenpäin. Jos huomaat, että ystäväsi on mennyt levittelemänä yksityisasioitasi ilman lupaa, on asia otettava välittömästi puheeksi.

9. Ystäväsi on itsekeskeinen

Ystävyydessä on kyse vastavuoroisuudesta. Molempien osapuolten tulisi osoittaa olevansa kiinnostunut toisen kuulumisista ja ajatuksista. Jos toinen osapuoli vain puhua jankuttaa itsestään eikä koskaan kysy sinun kuulumisiasi, miksi jäisit tällaiseen ihmissuhteeseen?

Lue myös: Unohtiko ystäväsi sinut alettuaan seurustelemaan? 5 keinoa, joiden avulla selvitä

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat