Kuva: Fotolia

Hyvää miestenpäivää! Kerro näistä hyvistä uutisista tuntemillesi miehille

19.11.2016 08:10 - Senni Loikala

Tänään juhlitaan miehiä kansainvälisen miestenpäivän merkeissä.

Tänään on aika nostaa malja (joko terästettynä tai mehulla) miehille! Lauantaina 19. marraskuuta vietetään nimittäin kansainvälistä miestenpäivää, jota on juhlittu jo vuodesta 1999 alkaen.

Miehet eivät ole tänään parrasvaloissa huvin vuoksi. Juhlapäivän tavoitteita ovat esimerkiksi kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, edistää sukupuolten tasa-arvoa ja korostaa myönteisiä miesroolimalleja.

Kokosimme miestenpäivän kunniaksi muutamia tutkimuksia, kyselyitä ja galluppeja, joista selvinneet asiat voivat ilahduttaa monia miehiä.

Möhömahat ovat parhaita rakastajia

Brittiläisestä kyselystä selvisi, että naiset pitävät möhömahaisia miehiä parhaina rakastajina. Naiset kertoivat saavansa voimakkaampia orgasmeja, jos petipaini käytiin mahakkaan miehen kanssa. Pääset lukemaan lisää syitä, miksi möhömahat päihittävät hoikemmat toverinsa petipainissa tästä.

Miehiä täytyy kehua

Miehet ovat aiemmin paljastaneet, millaista kohtelua he haluavat. Vastauksista selvisi esimerkiksi, että miehet tahtovat myös kuulla kohteliaisuuksia ja että on pelkkä harhaluulo, että miehet ajattelisivat seksiä koko ajan. Pääset lukemaan kaikki vastaukset tästä.

Kosimisen lykkäämistä ei tule ihmetellä

Lokakuussa kansainvälisestä kyselystä selvisi, että miehillä on paljon hyviä perusteluita lykätä kosimista. Minkä sille mahtaa, jos kosintapaikka - esimerkiksi ravintola - on yllättäen kiinni vesivahingon vuoksi tai kaatosade yllättää, kun kosinnan piti tapahtua ulkona? Tällöin sormuksen pujottaminen vastapuoliskon sormeen saa odottaa, joskus jopa vuosia - ja ainahan näihin syihin voi vedota, jos nainen odottaa kosintaa kuin kuuta nousevaa, eikä itsellä olisi kiirettä. Lue kaikki selitykset kosinnan lykkäämiselle täältä.

Sitoutuminen voi hirvittää yhden geenin takia!

Jos pitkä ja vakaa parisuhde eivät vedä miestä puoleensa, voi tähän löytyä tutkitusti järkevä selitys. Suomalaistutkimuksessa osalla miehistä löydettiin vioittunut geeni, joka vaikuttaa sitoutumishalukkuuteen negatiivisesti. Joten on täysin normaalia, jos iltalenkit samanvärisissä tuulipuvuissa eivät sytytä! Pääset lukemaan lisää tästä.

Miesten kannattaa nukkua pitkään 

Elokuussa miehiä ilahdutti tutkimus, jonka mukaan heillä on (lähestulkoon) vapaa oikeus nukkua vaikka puoleenpäivään. Tuloksista selvisi nimittäin, että pitkistä yöunista on erityisen paljon hyötyä juuri miehille; ne tekivät miehistä selvästi rauhallisempia ja konflikteja välttelevämpiä, kuin naisista. Lue lisää tästä.

Lue myös: 7 asiaa, joita miehet parisuhteelta haluavat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat