Kuva: Fotolia

Älä haise! Deodoranttia käyttävä mies on naisten silmissä alfauros

26.10.2016 16:00 - Senja Rapila

Tutkimuksen mukaan stereotyyppisesti vähemmän maskuliinisemmat miehet voivat korostaa miehisyyttään käyttämällä deodoranttia.

Oletko joskus huomannut, että mies näyttää huomattavasti paremmalta silmissäsi silloin, kun hän tuoksuu hyvältä? Illuusiolle on nyt looginen syy, sillä Sterlingin yliopiston psykologien mielestä miehen tuoksulla on todella merkitystä siihen, miten naiset näkevät miehen koko olemuksen.

Tutkimus käynnistyi niin, että Sterlingin yliopiston tutkijat pyysivät 130 mies- ja naisosallistujaa arvioimaan valokuvista vastakkaisen sukupuolen maskuliinisuutta tai feminiinisyyttä. Lisäksi 239 miestä ja naista arvioivat hajunäytteitä 40 vastakkaisen sukupuolen edustajilta.

Miesten mielestä kaikki naiset yhtä feminiinisiä

Independent-lehti kertoo, että tutkimuksessa miesten mielestä kaikki naiset olivat yhtä feminiinisiä, oli heillä käytössään deodoranttia tai ei. Tutkimuksen yllättävin asia oli kuitenkin se, kuinka suuren vaikutuksen deodorantin käyttö tekee naisiin.

Tutkijat havainnoivat, että naiset ovat paljon herkempiä ja kiinnittävät paljon enemmän huomiota vastakkaisen sukupuolen tuoksuun kuin miehet. 

Huomattiin, että miehet, jotka eivät olleet naisen mielestä fyysisesti maskuliinisia, saivat naiset kuitenkin haltioihin hajunäytteiden avulla. Tutkijat päättelivät tästä, että deodorantti tekee miehistä naisten silmissä paljon maskuliinisemman oloisia - ja täten viehättävämpiä.

Lähde: Independent

Lue myös: 5 kysymystä, joiden avulla selvität, onko elämäsi täyttä ja onnellista

Kilpailut

Uusimmat