Kuva: Fotolia

Haluatko laajentaa ystäväpiiriäsi? Yhdeksän helppoa vinkkiä tutustumiseen

04.08.2016 19:15 - Emmi Moilanen

Uusiin ystäviin tutustuessa on tärkeää ensin itse tietää, mitä etsii.

Love Panky -sivusto listasi keinot, joiden avulla sosiaalisen verkoston laajentaminen ja uusien ystävyyssuhteiden solmiminen on helpompaa.

1. Hymyile

Iloinen ilme kasvoillasi viestii, että olet helposti lähestyttävä ja avoin uusille tuttavuuksille.

2. Tiedä mitä etsit

Ennen kuin ryntäät suin päin solmimaan uusia tuttavuuksia, pysähdy hetkeksi miettimään, millaisten ihmisten kanssa haluat ystävystyä. Etsitkö seuraa railakkaisiin baari-iltoihin vai urheiluharrastukseen?

3. Tutustu verkostoitujiin

Saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä on todennäköistä, että uusi tuttavuus esittelee sinut myös omille ystävilleen.

4. Ole koko ajan valppaana

Sano enemmän kyllä. Etenkin aikuisiällä tulee harvoin solmittua elämän mittaisia ystävyyssuhteita, joten älä enää kieltäydy illanistujaisista sillä varjolla, että et tunne tilaisuudesta kuin juhlien emännän.

5. Mene nettiin

Jos et ole vielä sosiaalisen median kanavissa, nyt on aika rekisteröityä. Some on mainio tapa tutustua uusiin ihmisiin, mutta sen avulla pidät kätevästi yhteyttä myös vanhojen kavereiden kanssa, joita et tapaa enää päivittäin.

6. Pysy yhteydessä

Kun tapaat uusia ihmisiä, muista, että sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen vaatii myös hieman vaivannäköä. Pelkkä tutustuminen ei riitä, vaan kasvavan sosiaalisen verkoston hankkimiseen on sitouduttava myös pitkällä aikavälillä.

7. Osallistu ryhmä-aktiviteetteihin

Esimerkiksi ryhmäliikuntatunnit, partio ja muut vapaaehtoistyöt sekä erilaiset kulttuuritapahtumat ovat loistavia tilaisuuksia verkostoitumiseen ja uusien ihmisten tapaamiseen.

8. Älä valita

Kukaan ei viihdy ihmisen seurassa, jonka ainoat puheenaiheet rajautuvat siihen, kuinka töissä on stressaavaa, lasten kasvattaminen uuvuttavaa ja sääkin on kurja. Jos tiedostat, että tapanasi on lähestyä asioita usein negatiiviselta kannalta, kokeile vaihtaa ajatusmalliasi.

9. Välitä

Kun olet saanut uusia tuttavuuksia elämääsi, hyvä tapa ylläpitää ystävyyssuhteita on näyttää, että todella välität läheisistäsi. Vaikka tunteista puhuminen voi aluksi tuntua vaikealta, se lopulta maksaa itsensä takaisin.

Lähde: Love Panky

Lue myös: Hyvän ystävän piirteet listattiin – kuinka moni pätee sinuun?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat