Kuva: Fotolia

Älä huolehdi epäonnistumista - se voi olla parasta, mitä sinulle on tapahtunut

01.07.2016 21:15 - Tiina Svensk

Kun tavoittelee omia unelmiaan, epäonnistumisen tullessa kohdalle voi tuntua pahalta.

Valitettavasti epäonnistumiset ovat välttämättömiä haasteita, joita kohtaamme tavoitellessamme unelmiamme ja haaveitamme. Olipa kyse sitten unelmiesi työpaikasta tai haaveesta, jonka olet halunnut toteuttaa jo vuosia, kohtaat haasteita varmasti.

Epäonnistumisen kohdatessa kannattaa kuitenkin muistaa, ettei tilanne ole lopullinen, kuten Mind Body Green -sivusto osoittaa. Samalla kannattaa muistaa, että kinkkisessä tilanteessa voi piillä myös mahdollisuuksia:

Epäonnistuminen näyttää sinulle, mikä on tärkeää

Kun kohtaat haasteita, ymmärrät samalla, mikä on sinulle todella tärkeää ja merkityksellistä. Keskitymme harvoin pitkän aikavälin prioriteetteihin ja unelmiin, mutta epäonnistumisen lyödessä vasten kasvoja meidän on helppo käsittää, mitkä asiat meille ovat merkityksellisiä.

Epäonnistumisen tullessa vastaan saatat myös ymmärtää, ettei unelmasi välttämättä olekaan maailman tärkein asia. Tilanteessa saatat huomata, että sinulla on jo kaikki tarvitsemasi elämässäsi.

Palaat takaisin alkuun

Kun mieli on maassa, saattaa tuntua ettei tavoittelemasi unelma ole kaiken vaivan arvoista. Silloin kannattaa palata takaisin alkuun niihin hetkiin, kun ensimmäisen kerran rakastuit omaan unelmaasi tai alaan, millä haluat saavuttaa suuret suunitelmasi.

Haasteita kohdatessasi saatat ymmärtää, kuinka paljon oletkin todella valmis tekemään töitä suunnitelmasi eteen.

Ymmärrät, kuinka pitkälle olet päässyt

Epäonnistumisen kohdalla joudut pysähtymään ja punnitsemaan unelmiasi uudelleen. Samalla joudut tekemään uuden suunnitelman, jotta löytäisit uuden reitin tavoitteeseesi. Silloin kannattaa myös miettiä, kuinka pitkän tien olet jo kulkenut.

Kun muistelet ensihetkiä, jolloin sait intohimon toteuttaa unelmasi, muista myös kuinka kauan siitä on - kyse ei ole välttämättä edes ajasta, vaan kuljetusta matkasta, jonka olet käynyt.

Lue myös: Kuinka tehdä hyviä päätöksiä elämässä? 5 ohjetta mielen selkeyttämiseksi

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat