Maailman suosituin jalkapallopeli päivittyi - nyt mukana seksuaalivähemmistöt

02.11.2017 22:30 - Sami Ikonen

Maailman suosituin jalkapallomanageripeli Football Manager on lisännyt uusia ominaisuuksia tämän vuoden versioon.

Suosittu Football Manager -tietokonepeli tekee paluun 10. marraskuuta. Pelin ideana on toimia jalkapalloseuran managerina ja johdattaa joukkue menestykseen kentällä ja sen ulkopuolella. Pelaajan tehtävänä on huolehtia muun muassa joukkueen pelaajista, juniorikehityksestä, raha-asioista ja fanien palvelemisesta. Peliä myydään vuosittain miljoonia kopioita.

Videopelijulkaisija Sega julkaisee vuosittain uuden Football Managerin. Tämän vuoden versiossa on jälleen uusia ominaisuuksia, mitä ei aikaisemmin olla nähty. Uusimmassa pelissä jalkapallojoukkueen pelaaja voi paljastua homoseksuaaliksi. 

Hahmojen kaapista ulos tuleminen saattaa vaikuttaa joukkueen maineeseen ja pelaajien mielialaan. 

- Syy miksi lisäsimme tämän ominaisuuden on se, että homoseksuaaleja jalkapalloilijoita on oikeasti olemassa, pelikehittäjä Miles Jacobson kertoi.

- Tiedämme, että on monia pelaajia, jotka eivät halua tulla ulos kaapista. Minusta on outoa, että se on edelleen ongelma jalkapallossa. Elämme kuitenkin vuotta 2017.

Peli sisältää lukuisia hahmoja, jotka on pyritty muistuttamaan oikean elämän pelaajia. Uudistus ei kuitenkaan koske niitä, sillä Sega haluaa välttää oikeustoimet, jos oikean elämän pelaaja paljastuisi pelissä homoksi.  Ainoastaan tietokoneen luomat akatemiapelaajat voivat julistaa seksuaalisen suuntautumisensa. 

Homoseksuaalisuus on edelleen arka aihe ammattilaistason jalkapalloilussa. Vuonna 2014 saksalainen Thomas Hitzlsperger ilmoitti ensimmäisenä Englannin Valioliigapelaajana olevana homo. Hän oli neljä kuukautta aikaisemmin jäänyt eläkkeelle.

- En olisi voinut kuvitella pelaavani jalkapalloa ilmoitukseni jälkeen, Hitzlsperger oli kommentoinut.

Vuosi sitten BBC oli teettänyt tutkimuksen, jossa selvitettiin jalkapallokannattajien reaktiota pelaajiin, jotka ovat homoja. 82 prosenttia vastanneista ei välittäisi, jos suosikkiseura ostaisi homoseksuaalin pelaajan. Kahdeksan prosenttia jättäisi joukkueen pelien katsomisen.

Lue myös: Barcelonan tähtipelaajan leikannut suomalaislääkäri: Pelaaja salasi vammansa liian pitkään

Lue myös: Kolme maalia ehdolla vuoden osumaksi - kuka teki hienoimman?

Lähde: bbc.com

Kilpailut

Uusimmat