Kuva: Jirina

Kaija Koon Olympiastadionin keikalla vastuullisuus on yksi merkittävisä arvoista: "Huomioitu kattavasti"

18.08.2023 16:15 - Minttu Tikkanen

Kaija Koo valloittaa Olympiastadionin lauantaina 19. elokuuta.

Kaija Koon huomisella Olympiastadionin keikalla vastuullisuus on nostettu avainasemaan.

Warner Musicin tiedotteessa kerrotaan, että Olympiastadion on järjestelmällisesti alkanut toimia keikkojen vastuullisuuden eteen. Olympiastadion haluaa näyttää esimerkkiä, kuinka vastuullisuusasiat on mahdollista huomioida myös suurissa yleisötapahtumissa. Tapahtuman ympäristövastuullisuutta on kehitelty Joutsenmerkin kanssa.  

"Uudistamisen seurauksena Olympiastadion on malliesimerkki kestävästä kehityksestä ja paikasta, jossa voi toteuttaa tapahtumia ympäristöystävällisesti. Olympiastadionin toimintaa ohjaa Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja stadion on valittu mukaan myös Valitse Vastuullisemmin palveluntuottajaksi sekä käyntikohteena että tapahtumapaikkana. Haluamme kehittää toimintoja kokonaisuuksia toki jatkossakin ja iloitsemme yhteistyöstä Ympäristömerkin ja Warnerin kanssa Superstadion-konsertin osalta", Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju kertoo tiedotteessa.

Esimerkkejä toimista ovat muun muassa ympäristömerkityt pesuaineet tai kestopyyhkeet. Lisää mahdollisia toimintatapoja selvitetään koko ajan. Muun muassa muovisista kertakäyttötuotteista pyritään tulevaisuudessa luopumaan.

"On hienoa, että legendaarisella Olympiastadionilla ympäristöasiatkin on huomioitu kattavasti. Stadionilla on esimerkiksi oma ympäristöohjelmansa, energiatehokkuutta edistetään hienosti ja käytössä on ympäristömerkityt pesuaineet ja pehmopaperit tai pestävät Joutsenmerkityt pyyherullat. Seuraavia kehityskohteita voisivat olla muovisten kertakäyttötuotteiden vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden ja palveluiden hankinnat", toteaa tiedotteessa Ympäristömerkinnän asiantuntija Malin Lindfors.

Lue myös: Kaija Koota lämmittelee Olympiastadionilla monen toivoma vieras: "Tästä tulikin superkansanjuhla"

Lue myös: Kaija Koo esiintyy ensimmäisellä Olympiastadion-keikallaan elokuussa - "Toiveiden täyttymys"

Kilpailut

Uusimmat