Kuva: AOP

Roxette tekee paluun - uudella nimellä ja uusilla laulajilla

24.03.2022 16:15 - Iiro Myllymäki

Per Gesslen kasaaman yhtyeen nimi on PG Roxette.

Huikeaan suosioon noussut ruotsalainen Roxette on tekemässä paluun. Moni asia on kuitenkin muuttunut. Roxetten naissolisti Marie Fredriksson menehtyi joulukuussa 2019, ja yhtyeen toinen jäsen Per Gessle, 63, on nyt kasannut uutta kokoonpanoa.

Alkuperäinen Roxette vuonna 1989 (kuva: AOP)

Roxetten nimeksi tulee nyt PG Roxette, ja Gessle jakaa lauluosuudet Helena Josefssonin ja Dea Nordbergin kanssa. Molemmat ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä Gesslen kanssa. Asiasta uutisoi muun muassa Göteborgs Posten.

Uuden paluun yhteydessä Gessle on puhunut Fredrikssonista.

- Marieta ei pysty korvaamaan, enkä sitä haluakaan. Jaoimme yhdessä hienon aikakauden ja unelman. Tuntuu jännittävältä päästä jatkamaan tätä matkaa, vaikkakin toisella tavalla. Jos Marie olisi elossa, jatkaisimme tätä tietenkin yhdessä, Gessle sanoo.

PG Roxette julkaisee uuden singlen toukokuussa, ja kokonainen albumi on tulossa syyskuussa. Roxette on käyttänyt albuminteossa samoja muusikoita kuin aiemminkin.

Ennen PG Roxetten aktivoitumista Per Gessle tekee vielä oman akustisen kevätkiertueen.

Roxette nousi valtavaan maailmanmaineeseen 1980- ja 1990-luvuilla. Heidän hiteistään muistetaan esimerkiksi It Must Have Been Love, The Look, Listen to Your Heart ja Joyride.

Lue myös: Roxetten Marie Fredriksson on kuollut 61-vuotiaana

Lähde: Göteborgs Posten

Kilpailut

Uusimmat