Kuva: Marek Sabogal

Soundi: Haloo Helsinki paljastaa, mistä kappaleistaan he eivät osanneet ennakoida hittejä

04.10.2021 14:15 - Iiro Myllymäki

Maailman toisella puolen -superhitin ei alun perin pitänyt olla edes sinkku, yhtye kertoo Soundille.

Jo 15 vuotta kestäneen uransa aikana Haloo Helsinki on onnistunut levyttämään useita valtavia hittejä, jotka soivat taukoamatta radioaalloilla ja nostattavat tunnelmaa livekeikoilla. Yhtye kertoo Soundin haastattelussa, että läheskään aina bändi ja sen tuottajat eivät pysty ennustamaan, mistä kappaleista tulee hittejä ja mistä ei.

Kitaristi Leo Hakanen mainitsee esimerkkinä vuonna 2011 julkaistun Maailman toisella puolen -kappaleen. Hänen mukaansa kappaleesta ei ennakoitu hittiä eikä alun perin edes sinkkubiisiä. Käänne tapahtui radiostudiossa.

- Olimme Ellin kanssa promoamassa Kokeile minua -sinkkua NRJ:lla ja he kysäisivät, olisiko meillä mitään radiolähetyksessä akustisesti soitettavaksi sopivaa kappaletta. Me soitettiin sitten Ellin kanssa duona Maailman toisella puolen, ja biisin aikana radiojuontaja pillahti itkuun. Pian saimme kuulla, että biisi on kanavan soitetuin kappale! Hakanen sanoo Soundille.

Lopulta kappaleesta tuli yhtyeen läpimurto isommalle yleisölle ja alkoi vakiinnuttaa Haloo Helsingistä yhtyettä, jota kuuntelee nuorison lisäksi myös vanhemmat ikäpolvet.

Toisena esimerkkinä yllättävästä hitistä Haloo Helsinki mainitsee vuoden 2015 Pulp Fictionin. Tästäkään kappaleesta ei kaavailtu singleä.

- Leo sekä tuottajamme Gabi (Hakanen) ja Rake (Eskolin) olivat kaikki vähän sellaisella fiiliksellä, että ”Eeeeih… ei tämä kyllä tule menemään…”, mutta niin vain siitä tuli yksi kovimpia livebiisejämme ikinä! kitaristi Jere Marttila kertoo.

Myös vuoden 2018 Texas-EP:ltä nousi yllättäväksi hitiksi Ei suomalaiset tanssi -kappale. Hakanen kertoo, että haitarin säestämä biisi tehtiin kieli poskessa eikä lainkaan hittihakuisesti. Kyseisen kappaleen kohdalla sosiaalinen media osoitti voimansa.

- Yhtäkkiä se lähtikin ihan räjähdysmäiseen kasvuun Spotifyssa. Tämä johtui siitä, että jengi oli alkanut tehdä biisistä hulluja määriä videoita Tiktokissa. Kenelläkään meistä ei edes ole Tiktokia käytössä, mutta suomalaiset oli ottaneet asiakseen kuvata mahtavia videoita itsestään tanssimassa tämän biisin tahtiin, Hakanen kertoo Soundille.

Joskus yhtye kuitenkin onnistuu ennakoimaan, mistä kappaleista tulee hittejä. Marttila sanoo, että uusimman Älä pelkää elämää -albumin kakkossinkku Piilotan mun kyyneleet oli sellainen kappale, josta hänelle itselleen tuli tunne, että kappale saattaa iskeä laajaan kuulijakuntaan. Näin kävi, ja kappaleesta tuli yksi Haloo Helsingin suurimmista radiohiteistä. Se oli 11 viikkoa radioiden soitetuin kappale.

Lue myös: Haloo Helsingin Elli on astunut keikoille itku kurkussa: "Suoraan erokriisistä lavalle"

Lue myös: Haloo Helsinki käytti keikkatauon uuden albumin valmisteluun - "Vuorovaikutusta on kaivannut paljon"

Lähde: Soundi

Kilpailut

Uusimmat