Kuva: Emmi Moilanen

Mitä ihmettä? Tyttö sinä olet tähti -soundtrack meni Spotifyssa aivan väärän artistin nimiin

01.12.2020 13:45 - Iiro Myllymäki

Legendaarisen elokuvan kappaleita julkaistiin suoratoistopalveluihin, mutta Spotifyssa Nelli-hahmon kappaleet menivät Nelli Matulan artistiprofiilin alle.

Tyttö sinä olet tähti -elokuvan julkaisusta on kulunut 15 vuotta, ja tämän kunniaksi elokuvan kappaleista koostettu EP on nyt julkaistu musiikin suoratoistopalveluissa. Mukana on kolme Kärkiryhmä-porukan (Samuli Vauramo, Joonas Saartamo ja Eero Milonoff) kappaletta ja kaksi Nellin (Pamela Tola) kappaletta. Monet muistavat elokuvasta erityisesti Nellin Pidä musta kii -kappaleen, jonka kirjoittajana oli tuolloin vielä suurelle yleisölle tuntematon Chisu.

Viiden kappaleen EP julkaistiin digitaalisesti perjantaina 27. marraskuuta. Sosiaalisessa mediassa ihmetystä herätti se, miten Spotify-palvelussa Nellin kappaleet oli merkitty. Niiden esittäjäksi ilmoitettiin suomalaispoppari Nelli Matula, jolla ei ole ollut mitään tekemistä elokuvan kanssa - vain etunimi on sama kuin elokuvan fiktiivisellä hahmolla.

(kuva: Spotify)

EP:n julkaisijana toimii Capitol Records Finland, joka on Universal Music Groupin alaisuudessa. Nelli Matula on Universalin artisti. Universalin digital director Juho Koikkalainen kertoo Voice.fi:lle, että virhe on tapahtunut Spotifyn sisäisessä artistien luokittelussa, joka on automatisoitu toiminto.

- On hyvin yleistä, että samannimisten tai lähes samannimisten artistien profiileihin päätyy vääriä julkaisuja. Tämä korostuu etenkin tapauksissa, joissa artisti julkaisee ensimmäisen julkaisunsa eikä hänellä näin ollen ole vielä profiilia palvelussa, Koikkalainen sanoo.

Juho Koikkalainen kertoo, että heidän osaltaan kappaleiden tiedot on lähetetty virheettöminä Spotifylle. Hän kertoo, että Apple Music -palvelussa Nellin nimi puolestaan johtaa venäläisen artistin sivuille. Koikkalaisen mukaan korjauspyyntö on lähetetty Spotifylle. Vielä tiistaina keskipäivällä Nelli-kappaleet olivat Nelli Matulan nimissä. Juho Koikkalaisen mukaan virhe ei vaikuta rojaltimaksuihin, joten Nelli Matula ei saa rahaa kappaleiden striimeistä.

Voice.fi ei tavoittanut Nelli Matulaa kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Tyttö sinä olet tähti -elokuvasta 15 vuotta! Neljä kiinnostavaa faktaa rakastetusta leffasta

Lue myös: Nelli Matulan koiranpentu teki studiodebyyttinsä - suloiset ilmeet hurmasivat Abreun

Kilpailut

Uusimmat