Kuva: AOP

Roxetten Marie Fredriksson on kuollut 61-vuotiaana

10.12.2019 13:55 - Iiro Myllymäki

Nainen menehtyi sairauden uuvuttamana.

Rakastetun Roxette-yhtyeen solisti Marie Fredriksson on kuollut. Nainen kuoli 61-vuotiaana. Asiasta kirjoittaa muun muassa Expressen. Naisen manageri Marie Dimberg on vahvistanut uutisen.

Fredrikssonia jäävät kaipaamaan puoliso Mikael Bolyos ja heidän kaksi lastaan.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että Fredriksson kuoli maanantaiaamuna 9. joulukuuta. Fredriksson menehtyi aiemman sairautensa seurauksena. Naisella todettiin vuonna 2002 aivokasvain. Tästä alkoivat pitkät ja rankat hoidot. Myöhemmin nainen todettiin terveeksi, mutta sädehoidosta johtuneet terveysongelmat piinasivat häntä tämän jälkeenkin. Vielä vuosina 2010-2016 Roxette teki kiertueita, ja vuonna 2013 Fredriksson julkaisi viimeiseksi jääneen sooloalbuminsa.

Roxette vuonna 1989 (kuva: AOP)

Roxetten toinen jäsen Per Gessle on kommentoinut bänditoverinsa poismenoa Twitterissä.

"Aika kuluu niin nopeasti. Siitä ei ole kauaakaan, kun vietimme päiviä ja öitä jakaen mahdottomia unelmiamme. Ja minkä unelman lopulta saimmekaan jakaa! Minulla on ollut kunnia tuntea lahjakkuutesi ja anteliaisuutesi. Kaikki rakkauteni sinulle ja perheellesi. Asiat eivät koskaan enää ole ennallaan", Gessle kirjoittaa.

Jos miehen twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Vuonna 2016 Fredrikssonin manageri Marie Dimberg tiedotti, että Fredriksson ei enää terveydentilansa vuoksi jaksa lähteä kiertueelle eikä äänittää uutta musiikkia Roxetten kanssa. 

Vuonna 1986 perustettu Roxette on yksi Ruotsin kansainvälisesti menestyneimpiä yhtyeitä. He ovat myyneet yli 75 miljoonaa levyä. He ovat nousseet amerikkalaisen Billboard-listan kärkeen peräti neljä kertaa. Heidän tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa The Look, It Must Have Been Love ja Listen To Your Heart. 

Lähde: Expressen, Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat