Kuva: Eero Ihaksinen

Tunnettu kesähitti päivitettiin vuoteen 2019: "Tulee aiheuttamaan ihmisissä tunteen ”hyi h*lvetti"

02.05.2019 07:45 - Emmi Moilanen

Millennium Project tuo Valvomon Mikä kesä -hittibiisin takaisin tähän päivään. Kappaleessa kuullaan alkuperäiset lauluraidat.

Millennium Project julkaisi tänään kappaleen, joka nostaa muistot pintaan 13 vuoden takaa, kesältä 2006. Millennium Projectin takana oleva radiojuontaja Anssi Honkanen tuo Valvomo -yhtyeen supersuositun hittikappaleen Mikä kesä takaisin nykyhetkeen.

Tuore julkaisu kantaa nimeä Mikä kesä 2k19.

- Biisissä on alkuperäiset Alex Keskitalon laulut, mutta muu on tehty uusiksi. Kyseessä on dance remix -kappale. Valvomon kesähitin alkuperäisten lauluraitojen löytäminen ei ollut helppo juttu mutta lopulta saatiin homma maaliin, Honkanen kertoo.

- Ajatuksena on se, että dj:t voivat laittaa Mikä kesän soimaan diskossa ja aiheuttaa pieniä sokkireaktiota, mies naurahtaa.

Honkanen kertoo tarttuneensa kappaleeseen juuri siksi, että se jakaa suomalaisten mielipiteet voimakkaasti kahtia.

- Kappaleessa kiehtoo, kuinka ärsyttävä se on. Jengi joko vihaa tai rakastaa, hyvin harvalla on neutraali suhtautuminen siihen. Luulen, että onnistuin tekemään tästä biisistä jopa ärsyttävämmän kuin se alkuperäinen, mies nauraa.

"Yritin vääntää ärsytysruuvia vielä enemmän"

Honkanen uskoo, että juuri ”ärsyttävyyden kipupisteeseen pääseminen” tekee Valvomon alkuperäiskappaleesta niin hienon.

- Yritin omalla versiolla vääntää ärsytysruuvia vielä pikkuisen enemmän. Tämä versio, minkä minä olen tehnyt, tulee aiheuttamaan ihmisissä tunteen ”hyi h*elvetti.” Se on se mihin pyrin. Vanha biisi kaivetaan haudasta ja heitetään ihmisten naamalle.

Vaikka Honkanen käyttääkin kappaleesta termiä ärsyttävä, hän painottaa, että kyseinen julkaisu on hänen mielestään silti yksi Suomen parhaita kesähittibiisejä.

- Toivon, että ihmiset tulevat harmistumaan, loukkaantumaan, vihastumaan ja ärsyyntymään tuosta, Honkanen kuvailee kappalettaan.

Pääset kuuntelemaan tuoreen Mikä kesä 2k19 alta.

Lue myös: Suomalainen radiotähti julkaisi kappaleen - "Sitä on helppo laulaa mukana"

Lue myös: Suomalaisjuontajien saama törkypalaute johti rikosilmoitukseen - tapauksella tärkeä opetus

Kilpailut

Uusimmat