Kuva: Markus Rinne

IS: Anna Eriksson lataa jälleen täyslaidallisen musabisnekselle: "En jaksa enää sitä peliä"

15.04.2019 15:30 - Iiro Myllymäki

Taiteilija kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa kyllästyneensä levybisneksessä vallitsevaan laskelmointiin.

Taiteilija Anna Eriksson, 41, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa suunnitelmistaan uuden musiikin suhteen. Viimeisimmät vuodet Eriksson on musiikin sijasta keskittynyt elokuvantekoon, sillä hän työsti esikoiselokuvaansa M peräti viiden vuoden ajan. Seksin ja kuoleman tematiikkaa Marilyn Monroen hahmon kautta käsittelevä kokopitkä taide-elokuva on liki kaikilta osa-alueiltaan Erikssonin tekemä. Hän toimi elokuvassa muun muassa ohjaajana, käsikirjoittajana, leikkaajana ja myös pääosanesittäjänä.

Viimeisimmän studioalbuminsa Anna Eriksson julkaisi vuonna 2012. Kriitikoiden ylistämä Mana ei ole saanut seuraajaansa, eikä Eriksson tiedä, milloin sellainen on tulossa - tai onko sitä tulossa. Nainen kertoo Ilta-Sanomille, että tällä hetkellä hänellä ei ole käynnissä mitään isompaa musiikkiprojektia.

- Se, milloin levy on tulossa, niin who knows, en yhtään tiedä, Eriksson sanoo IS:lle.

Viime toukokuussa Anna Eriksson kertoi Voice.fi:lle haluavansa vielä tehdä musiikkia, mutta myös uuden elokuvan.

- En kauheasti tee suunnitelmia etukäteen. Saan jonkin inspiraation ja pääsen johonkin maailmaan, joka minua inspiroi. Odotan sitä, Eriksson kertoi tuolloin luomisprosessistaan.

Nyt nainen kertoo Ilta-Sanomille kyllästyneensä musiikin ympärille rakentuneeseen bisnekseen ja etenkin siihen kuuluvaan laskelmointiin.

- Pidän niin paljon esiintymisestä, että en aio lopettaa sitä koskaan, mutta en oikein jaksa enää levybisneksen peliä. Se on mennyt tehtailuksi, jossa kaikki asiat lasketaan ja mietitään tarkkaan. Sisältö ei ole enää tärkeää vaan se, kuinka monta sekuntia on kulunut, kun kertosäkeistö alkaa. Se ei ole hirveän inspiroivaa, Eriksson kertoo.

"Täysin paska maailma"

Anna Eriksson on aiemminkin kritisoinut musiikkibisnestä kovin sanoin. Vuonna 2013 hän sai aikaan kohun kertomalla Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa, että hän vuosikausien ajan teki ”paskaduunia” iskelmäartistina.

- Täysin paska maailma. Olin niin suosittu kuin Suomessa voi olla, enkä saanut siitä mitään. Ehkä olisi pitänyt saada kusi hattuun, että olisi voinut edes pullistella. Ensimmäiset viisi vuotta menivät niin, että en edes tajunnut, mihin ne menivät. Tein yli 20 keikkaa kuukaudessa. Minulla oli kunnianhimoa ja näin, että tämä ei ole minun tieni, että ravaan noita ravintoloita läpi. Se ei ole mikään tie, Eriksson sanoi haastattelussa.

Nainen on myöhemmin selittänyt, että kohuhaastattelu oli ensimmäinen kerta, kun häneltä aiheesta kysyttiin. Hän olisi voinut sanoa samat sanat jo aikaisemminkin, jos häneltä olisi siitä kysytty.

Lue myös: Anna Eriksson teki K18-elokuvan, esiintyy monessa kohtauksessa alasti - "Elokuva vaati alastomuuden"

Lue myös: Anna Eriksson aiheutti kohun vuonna 2013 kertomalla "paskaduunistaan" - perustelee nyt sanomisiaan

Lähteet: Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat