Kuva: Senja Rapila

Miksi levysi nimi on "Toinen nainen", vaikka olet naimisissa? Jannika B kertoo MTV:lle

28.03.2019 08:15 - Senni Loikala

Jannika B viettää levyjulkkareita perjantaina.

Jannika B, oikealta nimeltään Jannika Wirtanen, 34, julkaisee kolmannen albuminsa perjantaina. Uusi levy on nimeltään Toinen nainen.  

Artisti vieraili keskiviikkona Vappu Pimiän ja Marja Hintikan Vappu ja Marja Live -keskusteluohjelmassa. Jannika B:ltä tiedusteltiin, miksi levyn nimi on Toinen nainen, vaikka artisti on naimisissa oleva perheenäiti. Parilla on vuonna 2015 syntynyt tytär.

- Taide nyt ei koskaan ole niin yksiselitteistä. Uskon, että kun levyn kuuntelee alusta loppuun, sieltä löytää monitasoisuudet, joita nimen takana piilee.

- Levyn tekeminen on ollut äärimmäisen tärkeä ja pitkä prosessi: voimaannuttava, välillä hajottavakin. Se taitaa kuulua aisaan. Se on levy ihmisyydestä ja elämästä: siitä, että elämä on paradoksaalisesti täydellistä silloin, kun ei pyri täydellisyyteen.

Oivallus on Jannika B:lle tuttu myös siviilissä. Jannika B sairastui vuosia sitten masennukseen ja uupumukseen, ja on sittemmin toipunut. Artistilta kysyttiin lähetyksessä, miten hän pitää uupumisen loitolla.

- Olen ottanut elämääni sellaisen tavan, etten tavoittele onnea, vaan tavoittelen sellaisia asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Olen tajunnut sen, että jos tavoittelet jatkuvaa onnea, juokset jonkun illuusion perässä, mitä ei ole olemassakaan.

- Se on hirveää, koska koet koko ajan olevasi harhateillä ja kaaoksessa ja tunnet itsesi epäonnistuneeksi, kun et pysty olemana koko ajan onnellinen. Se riittää, että teet asioita, joista tulet onnelliseksi ja kaikki muu on osa elämää.

Lue myös: Jannika B julkaisi hulvattoman pariskuntakuvan - fanit naureskelevat: "Toni kärsii"

Kilpailut

Uusimmat