Kuva: AOP

Saara Aallolla yllättävät biisinkirjoituskumppanit - fanit sekosivat uutisesta

14.12.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Saara Aalto on työstänyt musiikkia Suomen edellisen euroviisuedustajan Norma Johnin kanssa.

Suomen seuraava euroviisuedustaja Saara Aalto kirjoittaa parhaillaan aktiivisesti kappaleita Euroviisuja silmällä pitäen. Ensi vuoden euroviisukarsinta poikkeaa suuresti aikaisemmista, sillä nyt yleisöllä on päätäntävaltaa ainoastaan edustuskappaleeseen, mutta ei artistiin. Euroviisukarsintana toimivassa Uuden musiikin kilpailussa (UMK) Saara Aalto esittää kolme kappaletta, joista puhelinäänestäjät päättävät voittajan yhdessä kansainvälisten raatien kanssa.

Kolme ehdolla olevaa kappaletta julkistetaan alkuvuodesta, ja voittokappale valitaan 3. maaliskuuta käytävässä UMK-finaalissa. Kukin kappale on tehty eri biisinkirjoitustiimin kanssa. Nyt sosiaalisessa mediassa on paljastunut Saara Aallon yksi uusi yhteistyökumppani. Viime Euroviisuissa Suomea edustanut Norma John on julkaissut Instagram-tilillään kuvan, jossa he ovat studiossa yhdessä Aallon kanssa. Kuvatekstissä kerrotaan, että kolmikko on kirjoittamassa biisejä yhdessä. Norma John -duon muodostavat Leena Tirronen ja Lasse Piirainen. Norma John on pitänyt pitkälti hiljaiseloa Euroviisujen jälkeen, mutta nyt he ovat kirjoittamassa uutta musiikkia myös itselleen.

Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Euroviisufanit ovat luonnollisesti innostuneet yhteistyöuutisesta. Instagram-kommentoijien joukossa on sekä suomalaisia että ulkomaisia faneja.

”Vau, kappaleesta tulee varmasti mahtava”, on yksi kommentoinut.

”Hyvänen aika, teettekö kappaletta Saaralle? Jes! Tällä kertaa otatte sen, minkä ansaitsette, ei ole muuta vaihtoehtoa”, intoilee yksi fani povaten Saaralle hyvää euroviisumenestystä.

”Teette Saaralle voittolaulun!” on myös kommentoitu.

”Omg, tästä tulee ihan parasta”, kommentoi eräs.

Saara Aalto on aiemmin kertonut Voice.fi:lle, että hän työstää Euroviisuja varten kappaleita brittiläisen, ruotsalaisen ja suomalaisen tiimin kanssa. Aiemmin Saara Aalto on paljastanut Twitterissä, että hän on kirjoittanut useamman kappaleen yhdessä vuoden 2015 voittobiisin tehneen Linnea Debin kanssa. Usein Ruotsin euroviisukarsintoihin kappaleita tehnyt Deb korjasi voittopotin Heroes-kappaleella, jonka esitti Måns Zelmerlöv.

Aalto on kertonut myös, että hänen brittiläinen biisinkirjoitustiiminsä on aiemmin kirjoittanut kappaleita muun muassa Kylie Minoguelle ja Enrique Iglesiasille. Nainen on kertonut, että hän on ollut studiossa muun muassa huipputuottajien Richard Biff Stannardin ja Mark Taylorin kanssa.

Lue myös: Kolumni: Saara Aallon valinta Euroviisuihin on täydellinen - mutta siinä piilee sen ongelma

Lue myös: Saara Aalto yllättää: Uutta musiikkia Grammy-palkitun huipputuottajan kanssa!

Kilpailut

Uusimmat