Kuva: Mikko Räsänen

Totuus suomirockin Pori-ilmiöstä: Kateus katkaisi Yön ja Dingon välit!

19.10.2017 10:30 - Anna Hopi

Olli Lindholm, 53, kiisti aluksi Dingon kappaleiden kovan tason.

Laulaja Olli Lindholm kertoo tuoreessa Olli - Yhden miehen varietee -elämäkerrassaan Yö-yhtyeen suhteesta kilpailevaan porilaisbändiin Dingoon. Lindholm kertoo tunteneensa Neumannin ennen Dingon nousua, mutta kun yhtyeet löivät itsensä läpi, välit menivät katki.

Hän muistaa kuulleensa keväällä 1984 tanssilavan taakse parkkeeratussa bussissa ensi kertaa Sinä ja minä -kappaleen. Yö-jäseneet kuuntelivat kappaleen hiirenhiljaa ja kun biisi loppui, totesivat yhteen ääneen, ettei sillä ole mahdollisuuksia menestykseen.

"Ja mä tunsin vahvasti, että biisi toimii. Se on hyvä, todella hyvä! Mutta mun piti sanoa että ei, biisi ei toimi, ei lähde. Samaan tapaan me myöhemmin Autiotalon kohdalla vakuuteltiin toisillemme että tämä ei ole aitoa, tämä on tuotettua ja väkisin väännettyä hittiä," Lindholm muistelee.

"Tosiasiassa me oltiin ihan helvetin kateellisia. Autiotalo kuulosti niin järjettömän hyvältä, ihan siitä alkutahtien oven äänestä ja peruskompista lähtien. Omat jutut kuulostivat onnettomammilta. Ja siinä sitten selität kavereille, että nyt Dingo mokasi oikein kunnolla, kun rupesi tuollaisia hittejä tekemään."

Yö-nokkamiehen mukaan bändien vertailu meni mediassa yli äyräiden.

"Siinä vertailussa me tietysti hävittiin. Asetelma meni välillä ihan mahdottomaksi. Muistan esimerkiksi että Neumannia ja minua vertailtiin kuvien kanssa isolla otsikolla "Korea vastaan ruma".

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Kirja summaa Olli Lindholmin artistielämän: "Onnistumisia, epäonnistumisia ja yksinäisyyden hetkiä"

Kilpailut

Uusimmat