Kuulonsa menettäneen naisen, 29, lauluesitys salpaa hengen: "En ole ikinä kuullut mitään vastaavaa"

07.06.2017 20:45 - Rea Tallgren

America's Got Talent -ohjelmassa koettiin ikimuistoisia hetkiä, jotka saivat tuomareissa ja yleisöissä aikaan kylmät väreet.

Kun 29-vuotias Mandy Harvey asteli America's Got Talent -ohjelman lavalle ja otti kenkänsä pois, saattoivat monet yleisössä ihmetellä miksi. Syy selvisi pian. Kitaran kanssa lavalle saapunut nainen nimittäin kertoi mikrofoniin olevansa kuuro, ja että hän tuntisi musiikin värähtelyn ja tempon jalkojensa avulla lattiasta ja pystyisi näin ollen esittämään tekemänsä kappaleen. 

Mandy kertoi kuuroutuneensa 18-vuotiaana sairauden seurauksena. Ensin hän oli luopunut laulamisesta ja musiikintekemisestä, vaikka ne olivat molemmat olleet hänelle tärkeitä harrastuksia. Sitten hän oli kuitenkin päättänyt, ettei antaisi kuulonmenettämisen lannistaa itseään. Hän opetteli uudestaan soittamaan ja laulamaan. 

Kylmät väreet

Ohjelman tuomarit kuuntelivat naisen kertomusta ihaillen ja kysyivät häneltä sitten, mitä hän aikoisi esittää. Nainen kertoi soittavansa oman kappaleensa, joka kantaa nimeä Try. Kappale kertoi Mandyn mukaan siitä, miten hän oli ollut aikeissa luovuttaa, mutta oli päättänyt yrittää vielä kerran. 

Kun nainen avasi suunsa, kuului yleisöstä henkäys, ja myös päätuomari Simon Cowellin silmät suurenivat. Upealla äänellä siunattu laulaja esitti koskettavan kappaleen saaden yleisön kyynelehtimään. 

Kun esitys oli ohi, nousi Simon ylös ja totesi: tämä tuskin tarvitsee tulkkausta, ja painoi sitten kultaista summeria, jolla esiintyjä pääsee suoraan finaaliin. Lisäksi päätuomari vielä käveli lavalle halaamaan itkuun purskahtanutta naista ja sanoi tälle:

- En ole koskaan kuullut vastaavaa, ja olen tehnyt tätä työtä pitkään. 

Katso koskettava video esityksestä alta, tai jos se ei näy, tästä

Lue myös: Britain's Got Talent -tuomarin asuvalinta järkytti katsojat: "Aivan kuin strippari!"

Lue myös: Amerikan 12-vuotias Talent-sensaatio sai lahjan idoliltaan - katso video hulvattomasta reaktiosta

Kilpailut

Uusimmat