Kuva: Mikko Räsänen

Erika Vikman: "Olen rikkonut kaikki säännöt, joita rakkaudessa voi olla"

26.05.2017 12:11 - Anna Hopi

Vikman ei halua elää muiden ihmisten toiveiden mukaista elämää, vaan tavoittelee rohkeasti onnea omalla tyylillään.

Erika Vikman, 24, julkaisi vastikään uuden kesäkappaleen Säännöt. Hän on tuotokseen tyytyväinen, ja työstää esikoisalbumiaan innokkaasti Jonas Olssonin ja Janne Rintalan kanssa.

- Tämä oli ensimmäinen kappale, jota lähdettiin kuunteluttamaan minulla. Mietittiin jopa, että olisiko tämä biisi ensimmäinen singleni. Rinnalle iski kuitenkin Ettei mee elämä hukkaan, ja mietimme, että Säännöt-kappale voisi toimia paremmin kesäbiisinä, nainen kertaa.

- Se sopii tosi hyvin tämänhetkiseen mielentilaani. Odotan kesää iloisesti ja sydän on täynnä rakkautta. Toivon, että tämä kappale soi ihmisten radioissa, kun he ajelevat jonnekin kesämökille, Vikman naurahtaa.

"Olen rikkonut rakkauden ikäsääntöä"

Säännöt-kappaleessa lauletaan siitä, ettei ihmisten pitäisi liikaa rajoittaa itseää rakkaudessa. Miten tämä teema sopii Erikan omaan elämään?

- Olen rikkonut ihan kaikki säännöt, joita voi rakkaudessa rikkoa, nauraa laulajatar.

- Tekstin kertoja on asettanut itselleen vahvat kriteerit, ettei saa olla liian helppo, eikä liian vaikea. Ei saa pyytää ketään yöksi liian heppoisin perustein. Ehkä minulla ei ole ollut koskaan ihan näin vahvoja sääntöjä. En ole omasta mielestäni rajoittanut itseäni liikaa ihmissuhteissa, hän sanoo.

Samaistumispintaa kuitenkin löytyy lähipiiristä.

- Tunnen lähiympäristöstä ihmisiä, joilla on niitä sääntöjä paljon. Ei voida tehdä niin, eikä näin... Ehkä he rajoittavat itseään vähän liiikaa, kun etsitään rakkautta. Tässä nykyisessä ihmissuhteessani olen rikkonut näitä ikärajoja, joita rakkaudessakin on kuulemma, nainen viittaa miesystäväänsä Dannyyn.

- Ei siitä tarvitse välittää. Yhteiskunta painostaa eri asioissa meitä tiettyyn muottiin. Laulussakin kertoja miettii, että voiko hän rikkoa tiettyjä oletuksia. Siinä ei puhuta iästä, mutta on muita rajoituksia. C-osan sanat menevät näin: "kuka ne säännöt keksi, jotka rakkautta sitoo, jättää seinäkukkaseksi ilman huolenpitoo, päästä niistä irti." Siinä on hyvä sanoma, Erika hymyilee säteilevästi.

Erika Vikman on puhunut julkisesti syömishäiriöstään. Lue koko juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat