Kuva: Mikko Räsänen

UMK-kisaaja My First Band saa tukea Sunrise Avenuelta: "Samu Haber on meille kuin isoveli"

26.11.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

My First Band on saanut kokemusta isoista areenoista Sunrise Avenuen lämppärinä.

Uuden musiikin kilpailuun Paradise-nimisellä kappaleella osallistuva My First Band on yksi kilpailun kansainvälisesti tunnetuimmista osallistujista. Kolme albumia julkaissut bändi on keikkaillut suurilla areenoilla Sunrise Avenuen lämppärinä saksankielisessä Euroopassa pari vuotta sitten. Tämän jälkeen My First Band kiersi Eurooppaa myös omalla loppuunmyydyllä kiertueellaan.

Yhtye uskoo kansainvälisestä fanikunnasta olevan hyötyä siinä vaiheessa, jos bändi lähetetään Suomen edustajana euroviisuihin. Uuden musiikin kilpailun voittaja pääsee mittelöimään ensi vuonna Ukrainassa järjestettävään laulukilpailuun.

- Meillä on aika aktiivinen faniporukka Keski-Euroopassa. Jotkut tulevat sieltä välillä katsomaan meidän keikkojamme jopa tänne Suomeen. Ihmettelen, jos Saksasta, Itävallasta ja Sveitsistä ei tulisi kahtatoista pistettä meille euroviisuissa, sanoo yhtyeen solisti Antti Koivula Voice.fi:n haastattelussa.

Paulalle ja Miralle ei kerrottu

UMK:hon valitut kilpailijat joutuivat pitämään osallistumisensa salassa pitkään. My First Bandissa soittaa kolme PMMP:stäkin tuttua miestä, ja esimerkiksi PMMP:n solisteina toimineille Paula Vesalalle ja Mira Luodille miehet eivät olleet kertoneet osallistumisestaan. Sen sijaan Sunrise Avenuen Samu Haberille osallistumisesta kerrottiin jo etukäteen.

Samu Haber (kuva: Mikko Räsänen)

- Samu on meille kuin isoveli. Meillä on sama manageri, joten olemme tietoisia toistemme tekemisistä. Samulle on tullut laitettua viestiä UMK:sta. Pystyimme luottamaan siihen, että hän ei kerro asiasta eteenpäin. Häntä on voinut kuumotella silloin, kun on alkanut jännittää, Koivula sanoo.

Kuuntele Paradise-kappale alta:

Lue myös: Suomen euroviisukarsinnassa kaksi jättisuosikkia - asiantuntijaraati arvosteli kaikki kappaleet

Kilpailut

Uusimmat