Kuva: AOP

Laulajaduo luottaa ystävyyden voimaan UMK-kilpailussa: "Olemme kuin sisko ja veli"

25.11.2016 08:52 - Anna Hopi

Leena ja Lasse ovat tunteneet toisensa lukioikäisistä asti.

Norma John on kahden pitkäaikaisen ystävän, Leenan ja Lassen indiepop-yhtye. Kaksikko kertoo, mikä on heidän salainen aseensa Uuden Musiikin Kilpailussa.

- Kappaleemme Blackbird kertoo erotuskasta, siitä että haluat unohtaa toisen ihmisen. Kappale voittaa, koska se on dramaattinen ja melodiapainottainen biisi, kertaa Leena.

- Tällaisia tarinoita tapahtuu kaikelle, ja siinä on paljon symboliikkaa mukana. Tuossa tilanteessa olleet ihmiset pystyvät samaistumaan tuohon tilanteeseen. Ei se kerro suoraan omista jutuista.

Parivaljakko on tehnyt yhdessä musiikkia 15 vuoden ajan. Norma John on ollut olemassa vuodesta 2008.

- Tekemisemme on luontevaa. Ei tarvitse puhua mitään, jaamme siinä hetkessä sanattomasti roolit. Olemme kuin sisko ja veli toisillemme, sanoo Lasse.

- Olemme tunteneet lukioajoista asti. Leena on yksi parhaista ystävistäni. Vietämme myös vapaa-aikaa yhdessä.

"Musiikilla on vaikea kilpailla"

Leena kertoo, että yhteinen sävel ystävyydelle löytyi aikanaan musiikin kautta. Norma John on löytänyt helposti oman tyylinsä. Duo ei heti osannut sanoa, kenet näkee olevan vahvoilla UMK-kisassa.

- Kaikkihan ovat kovia biisejä, ja vahvoja esiintyjiä. Musiikilla on vaikea kilpailla. Ihmiset voivat sitten arvostella, mikä on heidän mielestään parasta. Kilpailu on meille toisarvoinen asia. Teemme silti parhaamme. On hienoa, että mukana on hyvää jengiä, sanoo Lasse.

- Olen aina kuunnellut My First Bandia, se on tosi kova, huikkaa Leena väliin.

Kuuntele kappale Blackbird alta.

Lue myös: UMK-komistukset Günther ja D'Sanz: "Suomalaiset naiset ovat vahvoja ja seksikkäitä"

Kilpailut

Uusimmat