Kuva: Mikko Räsänen

Raptori tekee comebackin! Neljä erikoiskeikkaa ensi vuonna

14.10.2016 19:37 - Mikko Räsänen - Luettu 2 015 kertaa

Retroperjantai-juontaja Oku Luukkainen onnistui houkuttelemaan vuodesta 2010 tauolla olleen Raptorin palaamaan keikkalavoille.

90-luvun suosituimpiin Suomi-yhtyeisiin kuuluva Raptori tekee yllätyspaluun ensi kesänä. Comebackia voidaan pitää yllätyksenä, sillä Raptori on aikanaan luvannut tehdä paluun aina kymmenen vuoden välein. Yksi comeback nähtiin vuonna 2000, seuraava 2010, mutta vuoden 2020 sijaan tuleva paluu nähdään siis jo kesällä 2017. Raptori on tuolloin lupautunut esiintymään pääesiintyjänä Imatralla, Joensuussa, Tampereella ja Turussa järjestettävillä Go 90's -festivaaleilla.

Ennenaikaisen paluun takana on Suomen suosituinta ysäriohjelmaa Retroperjantaita Radio Novalla juontava Oku Luukkainen. Luukkaisella on kaksoisrooli, sillä hän on myös Go 90's -festivaalien ohjelmapäällikkö, joka vastaa artistikiinnityksistä.

- Raptorin Oi Beibi on koko ohjelman eniten toivottu kotimainen kappale. Nyt vallalla oleva ysäribuumi on saanut lähes kaikki tunnetut ysäriartistit tekemään comebackit, mutta tajusin, että Raptori puuttuu vielä. 

Retroperjantain Oku Luukkainen houkutteli Raptori palaamaan pitkältä tauolta. Takarivissä seisova Jufo III kertoo esittävänsä Edvard Munchin Huuto-maalausta. (kuva: Mikko Räsänen)

Luukkainen otti yhtyettä tauolla olleeseen yhtyeeseen ja onnistui houkuttelemaan heidät palaamaan. 

Raptorin piti palata vasta vuonna 2020. Alkuperäisestä suunnitelmasta muistuttaa se, että ensi kesän keikat tehdään Aikaisuusseikkailu 2020 -nimen alla. 

- Halusimme tehdä Aikaisuusseikkailu 2020 –kiertueen Go 90´s -festivaaleilla koska olemme varmoja aika-avaruusjatkumon kataklysmaattisesta romuttumisesta asteroidivyöhykkeen fluktuaatiosta johtuen. Näin lineaarinen aikakäsitys on degenoroitunut ja erilaiset konsentraatiot, hajonnat sekä paralleelit ovat mahdollisia. Etutkimuksemme viittaavat siihen että ensi kesä voi olla samalla vuosi 2020. Eli suomeksi sanottuna tarvitsemme rahaa, kertoo Raptorin JuFo III yllättävän paluun syistä.

- Teemme ensi kesänä neljä keikkaa, siinä kaikki. Mikäli joku haluaa nähdä Raptorin livenä, kannattaa tulla katsomaan, seuraava tilaisuus tulee aikaisintaan muutaman vuoden kuluttua tai sitten ei. Oi Beibi ja muut Raptoriklassikot tulevat jyräämään myös yleisön aikakäsityksen nurin, kommentoi tulevia esiintymisiä Izmo.

Lue lisää Go 90's -festivaalista ja osta liput täältä. Keskustelu Raptorin yllätyspaluusta käydään Retroperjantain Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/retroperjantaiparastaysaria/.

Lue myös: Ysärihittilevy nousi Suomen listakärkeen - Oku Luukkainen hämmentyi kiitoksista

Lue myös: 83-vuotias hampaaton ysärifani soitti radioon - juontaja ja kuulijat liikuttuivat

Lue myös: Waldo's People listasi parhaat ysärihitit - Scooter voittamaton ykkönen!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat