Kuva: Mikko Räsänen

Suomalaisrokkari ihmettelee keikkahurmosta: "Kyyneleitä ja totaalista sekoilua"

01.07.2016 22:32 - Anna Hopi

Vesterinen yhtyeineen on viihdyttänyt kansaa jo 10 vuotta. Nokkamiehen Tero Vesterisen mukaan keikoilla liikuttuvat niin muusikot kuin kansakin.

Vuosikymmenen työ musiikin parissa on vienyt bändin tänään ensimmäistä kertaa Iskelmäfestivaaleille. Matka festareille ei kuitenkaan sujunut ongelmitta. Yhtyeen suunniteltu autokyyti keikkapaikalle ei toiminut, joten tällä kertaa piti vähän soveltaa. Se ei kuitenkaan haittaa yhtyeen solistia Tero Vesterinen.

- Oli tarkoitus tulla paikan päälle hienolla matkailu-Mersulla vuodelta 1974. Katsastuskonttorilla mies oli kuitenkin sitä mieltä, etten lähde sillä mihinkään. Kävin hakemaan kotoa yhden romuttamolle menossa olevan pikkuauton, josta huomattiin, ettei siinä ole tarpeeksi turvavöitä. Tämä liittyy sellaiseen paljon pidempään Minä ja autot -draamaan, josta aion vielä kirjoittaa kirjan jonain päivänä, nauraa Vesterinen.

- Onneksi Porvoossa on autovuokraamoja. Kävin hakemaan yhden auton ja päädyimme tänne Iskelmäfestivaaleille. Ja tämä on eka kertamme. En yhtään tajunnut, että tämä on näin valtava festivaali. Kun tulimme jätkien kanssa alueelle, mietimme, että tämä on tosi iso tapahtuma.

"10 vuotta keikoilla on mennyt nopeasti"

Vesterinen yhtyeineen on tehnyt keikkoja työkseen jo kokonaisen vuosikymmenen ajan.

- Aika on mennyt tavallaan nopeasti, jos ei mieti mitä kaikkea on kymmeneen vuoteen mahtunut. Omassa elämässä minusta on tullut kahden kapsen isä, olen päässyt päivätöihin, en ehkä vielä ole avioliitossa mutta olen yhdessä naisen kanssa, jonka kanssa olin nuorena yhdessä. Elämäni on mallillaan, kertoo onnellinen laulaja.

-.Yhtyeen kanssa kun aloimme tehdä ekoja biisejä vuonna 2006, kukaan ei uskonut, että esittäisimme mökkisessioissa tehtyjä biisejä jonain päivänä Iskelmäfestivaaleilla. Yksi päivä juuri mietittiin, mitä kaikkea tässä on ollut. Kukaan ei oikein tajua, mitä on tapahtunut.

Bändille on vakiintunut oma fanikantansa, joka on tosissaan fanituksensa kanssa.

- Olemme olleen keikoilla loppuunmyydyissä mestoissa. Keikoilla on hurmoksellinen tunnelma ja se on soittajille todella siistiä. Emme ole bändinä lavalla ja yleisö salissa, vaan se on yhteinen tilaisuus. Miten se on ajautunut siihen, se on minulle täysi mysteeri, Vesterinen sanoo.

"Emme saa tuottaa pettymystä faneille"

- Omistautuneita faneja on paljon. Biisimme ovat faneille todella tärkeitä. Se pitää muistaa, kun teemme nyt uutta levyä. On ihmisiä, joille musamme on niin tärkeää. Emme saa tuottaa pettymystä.

Fanit ovat tilittäneet usein vaikeista kokemuksistaan yhtyeen jäsenille.

- Kukaan ei koskaan, Intiaanit ja Kanto ovat tärkeitä monelle, kun ihmiset ovat käyneet läpi kuolemaa, surua tai jonkinlaista menetystä. Ihmiset ovat kertoneet saaneensa lohtua niistä. Kun olemme tehneet meenviä ralleja. Osa jengistä tulee viihtymään keikoille ja se hyvän mielen meininkikin on meinannut lähteä käsistä. Se on jännä yhdistelmä kyynelehtimistä ja totaalista sekoilua.

Kuuntele alta bändin kappaleet, jotka ovat koskettaneet faneja erityisellä tavalla.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat