Kuva: Shutterstock

"Levittyy täydellisesti ja pysyy koko päivän" - testissä silmien rajaustuotteet

23.06.2024 21:15 - Reija Saarinen

Rajaus on oiva tapa korostaa silmiä. Rajaustuotteita löytyy monenlaisia, joten jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Me pistimme testiin kahdeksan erilaista rajaustuotetta, ja löysimme suosikit eri hintaluokista.

Rajausten tekeminen on helppo ja nopea tapa luoda katseeseen syvyyttä ja näyttävyyttä. Omien mieltymysten mukaan rajaukset voi tehdä mustalla, ruskealla tai värillisellä tuotteella, joten erilaisten meikkilookien tekoon rajausväri on ehdoton hankinta.

Kauppojen valikoimissa riittää valinnanvaraa. Rajaustuotteita on tarjolla eyelinerin, kynän tai esimerkiksi tussin muodossa. Jokainen siis varmasti löytää oman suosikkinsa.

Päätimme laittaa testiin erihintaisia ja eri koostumuksella varustettuja rajaustuotteita, ja löysimme suosikkimme eri hintaluokista. Testin tuloksiin voit tutustua alta.

Uoga Uoga, Super Soft Eye pencil, hinta 15,90 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Luonnonmineraaleista valmistettu rajauskynä lupaa taipua niin voimakkaisiin kuin pehmeänpiinkin rajauksiin. Luonnollinen koostumus sopii myös herkille silmille ja kynää voi huoletta käyttää myös silmän sisäluomelle. Saatavilla vihreänä, ruskeana, mustana ja kuparin sävyisenä. 

Kokemus: Kynä on erittäin pehmeä ja se levittyy helposti. Sillä saa lupauksen mukaisesti luotua kevyemmän tai vaihtoehtoisesti paksumman rajauksen. Itse rajaus pysyy suhteellisen hyvin paikoillaan koko päivän, mutta rajausta on myös helppo korjailla päivän mittaan, jos tarve vaatii. 

Kynä on pehmeä, joten ennen teroittamista, sitä kannattaa pitää hetki jääkaapissa. Pehmeytensä vuoksi vaatii myös erityistä huolellisuutta laittaa korkki paikoilleen. Korkki painuu herkästi syvälle, mikä nopeasti pilaa kynän pään. Testaajalle tämä tapahtui heti ensimmäisellä kerralla.

Kyseessä on tuote, joka sopii täydellisesti arkeen, ja on hyvä valinta meikkaajalle, joka haluaa silmämeikistään pehmeän tai utuisen. 

Arvio: 2,5/5

Smashbox, Always On Liquid Liner Black , 28 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Tämä ergonomisesti muotoiltu nestemäinen eyeliner takaa täydellisen tarkkuuden silmärajauksiin. Pigmenttinen ja vedenkestävä koostumus pysyy silmillä 24 tunnin ajan. 

Kokemus: Tuote on ulkonäöltään kaunis ja istuu käteen hyvin. Rajauspää on melko paksu, minkä vuoksi erittäin ohuen rajauksen tekeminen on hieman hankalaa. Sen sijaan näyttävät kissansilmärajaukset luonnistuvat tällä tuotteella hyvin. 

Ensimmäisellä testikerralla tuote tuntui melko kuivalta, ja se myös kuivui nopeasti. Sen vuoksi rajauksen tekeminen vaatii tarkkuutta. Käytössä tuote alkoi kuitenkin toimia paremmin. Rajaukset pysyivät suhteellisen hyvin, mutta tuohon koko päivän kestävyyteen tuote ei pysty vastaamaan. Hyvä perustuote, joka ei kuitenkaan tarjoa mitään wow-efektiä. Hinta-laatusuhde ei ole välttämättä testin paras. 

Arvio: 3/5

Catrice, It's Easy Tattoo Liner, 4,59 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Vedenkestävä tuote, joka kestää hien, kyyneleet, sateen ja kuumuuden. 

Kokemus: Ensimmäisellä kokeilulla tuote tuntui aluksi hieman kuivalta. Kuivuus kuitenkin väheni käyttökertojen mukaan. Tuotteen pää on suhteellisen ohut, joten rajauksen tekeminen onnistui helposti. Taipuu sekä ohuen että paksumman rajauksen tekemiseen. 

Tuotteen pysyvyys oli positiivinen yllätys. Aamulla laitettu rajaus oli suhteellisen hyvässä kunnossa vielä illalla, toki pientä kulumista saattoi havaita silmän ulkonurkassa. Hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin erittäin hyvä tuote, jota voi helposti suositella arkimeikin tekoon. 

Arvio: 3,5/5

Essence, Dip Eyeliner, 3,49 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Tarjoaa jopa 24 tuntia kestävän rajauksen vedenpitävällä koostumuksella. Pehmeän applikaattorin ansiosta silmänrajausväri takaa miellyttävän ja kevyen levityksen.

Kokemus: Tuotteessa on ohut pää, minkä vuoksi sillä saa helposti piirrettyä sekä ohuemman että paksumman rajauksen. Tuote on suhteellisen kuiva, joten yhdellä vedolla täydellistä rajausta ei saa luotua, vaan väriä on lisättävä välillä. 

Jos on tottunut käyttämään enemmän tusseja tai pehmeitä kyniä rajausten tekemiseen, saattaa tuote aluksi tuntua hieman hankalalta käyttää. 

Kestävyys tuotteessa on kuitenkin hyvä. Rajaus pysyi hyvin koko pitkän päivän ja kesti jopa pienen sateen ja hikoilun. 

Hinta-laatusuhteelta testin iloisin yllättäjä. Alle neljän euron hintaan voi näköjään saada toimivan tuotteen. 

Arvio: 4/5

Lumene, Intense Eye Marker Waterproof, 14,90 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Silmänrajaustussin tarkalla kärjellä luot helposti erilaisia lookeja, jotka korostavat katsetta. Tussi liukuu iholla vaivattomasti ja takaa kauniin ja tasaisen rajauksen. Nestemäinen ja vedenkestävä koostumus kuivuu nopeasti ja pysyy koko päivän.

Kokemus: Tuote tuntui sopivan kostealta, eli ei liian kuivalta tai liian "märältä." Tuotetta on helppo käyttää ja rajauksen piirtäminen sujuu helposti ja vaivattomasti. Tuote myös kuivui nopeasti, minkä vuoksi rajauksen tekemisen kanssa kannattaa olla nopea.

Lopputulos oli siisti, niin paksummassa kuin ohuemmassakin rajauksessa. Tuote myös kesti hyvin, eikä pieni hikoilu vienyt sitä mukanaan. 

Tuotteen hinta ja laatu kohtaavat. Keskihintainen kotimainen tuote, jota voi suositella hänelle, joka käyttää rajauskynää päivittäin. Yhtenä miinuksena mainittakoon, että käytössä tuote tuntui kuivuvan yllättävän nopeasti, joten käyttöikä ei ehkä ole kovinkaan pitkä.

Arvio: 4/5

SUVA Beauty UV Primaries Hydra FX Palette, 34,90 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Silmänrajausväripaletilla luot helposti rohkeita ja uskaliaita tyylejä. Paletti sisältää useamman värin, joiden avulla saa luotua erilaisia rajauksia. Väreinä ovat valkoinen, musta, punainen, keltainen ja sininen. Mukana tulee fine liner -meikkisivellin. 

Kokemus: Paletin avulla saa helposti luotua niin arki- kuin bilemeikin. Tämä vedellä aktivoituva väri on yllättävän helppo käyttää, vaikkei siveltimien käyttö olisikaan tuttua. Tuotteella onnistuvat monenlaiset rajaukset, joten tämä paletti on oiva valinta, jos haluaa hieman leikitellä silmämeikillään. 

Vaikka tuote itsessään on helppokäyttöinen ja näyttävä, on tuotteen pysyvyydessä toivomisen varaa. Ainakin tihkusateessa se otti herkästi itseensä ja lähti silmän ulkonurkasta melko nopeasti. 

Arvio: 2,5/5

Clinique High Impact Easy Liquid Eyeliner, 26,50 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Erittäin pigmentoitu geelimäinen rajauskynä liukuu tasaisesti ja antaa intensiivisen värin jo yhdellä vedolla. Kestää luomilla 24 tuntia ja vesirajassa 12 tuntia. Sopii herkille silmille ja piilolinssien käyttäjille. 

Kokemus: Kynä on sopivan märkä, minkä vuoksi rajauksen tekeminen on helppoa ja vaivatonta. Koska tuote levittyy hyvin, saa sillä luotua niin ohuen kuin paksun rajauksen hetkessä. Väriä tulee sopivasti, eli yhdellä vedolla saa jo halutunlaisen lopputuloksen. 

Väri on intensiivinen ja tuote pysyy erittäin hyvin. Tuote ei myöskään kuivu käytössä, vaan värin levittäminen on helppoa kerrasta toiseen. Rajaus on intensiivisen tumma ja pysyy erittäin hyvin. Kun rajaukset laittaa aamulla, ovat ne paikoillaan vielä illallakkin. Testin ehdoton ykkönen, jota voi lämpimästi suositella myös kesäkäyttöön pysyvyytensä vuoksi. 

Arvio: 5/5

BeautyAct One Stroke Liquid Ink Eyeliner Matte Black, 15,90 e

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Vedenkestävä eyeliner, joka ei valu, halkeile tai haalene päivän aikana. Kapea kärki on helppo käyttää. 

Kokemus: Tuote on sopivan märkä ja levittyy erittäin hyvin. Rajaus on helppo tehdä ja se onnistuu yhdellä vedolla. Tuote on sopivan intensiivisen värinen, mikä tekee rajauksesta näyttävän. 

Tuote pysyy hyvin paikoillaan ja rajaukset eivät kulu pois päivän aikana. Aamulla laitettu rajaus on hyvin paikoillaan vielä illallakin. Erittäin hyvä tuote, jota voi lämpimästi suositella hänelle, joka rajaa silmiään säännöllisesti. 

Arvio: 4/5

Lue myös: Testasimme voidemaisia poskipunia ja löysimme kaksi yllättäjää eri hintaluokista - lue arviot

Lue myös: Testissä 14 erilaista kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa - kaksi nappasi täydet pisteet, mutta yksi oli ylitse muiden

Lue myös: Testasimme 4 erilaista kulmatuotetta, yksi nousi ylitse muiden - "Tekee juuri sen mitä lupaakin"

Lue myös: Testasimme 5 nudemeikkiin sopivaa huulipunaa ja löysimme suosikkimme - "Levittyy kuin unelma"

Lue myös: Kaunis päivetys keskellä talvea - testasimme itseruskettavat tipat, joista kaksi oli ylitse muiden

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 19.5.2024.

Kilpailut

Uusimmat