Kuva: AOP

Chrissy Teigen ja monet muut tähdet luottavat tennarimalliin, jonka sinäkin tunnet - mutta tunnetko klassikkokenkien tarinaa?

29.07.2021 17:15 - Henna Koste

Suositun kenkämallin tarina alkoi 52 vuotta sitten.

Legginssit, lippis, farkkutakki ja tennarit - mutkattoman, mutta toimivan asun kaava. Tämän tietää myös malli Chrissy Teigen, joka kuvattiin tällä viikolla sporttisessa asukokonaisuudessa Los Angelesissa. Vaikka uusia hittipopoja on tuntunut syntyvän kuin sieniä sateella, ovat yhdet kengät pitäneet pintansa tähtien ja tavisten tyyleissä. Teigen luotti tyylissään Adidaksen Superstar -tennareihin. 

Tunnetko klassikkopopojen tarinan? Nahkaiset sporttitennarit näkivät päivän valon jo 52 vuotta sitten. Superstar-malli on ensimmäinen matalavartinen koripalloon suunniteltu kenkä. Huippukoripalloilijat kiinnostuivat 70-luvun taitteessa uudenlaisesta muotoilusta ja sitä nähtiin käytössä yli 75 prosentilla koripalloilijoista. Vuosien saatossa kengät ovat olleet tutumpi näky vapaa-ajalla kuin urheilukentillä.

InStyle on todennut kenkien suosion syyn johtuvan mukavuudesta ja kohtuullisesta hinnasta. Viime vuosina hittikenkien hinnat ovat nousseet liki 200 euron, mutta kolmella raidalla varustellut kengät ovat puolet edullisemmat. Myös vähemmänkin muodista ymmärtävä tietää, että kengät näyttävät ajankohtaisilta luultavasti seuraavienkin vuosikymmenten ajan. Hittitennareiden asemasta viime vuosina ovat kilpailleet myös muun muassa Converset, Niken Air Maxit ja Air Force 1 -mallit sekä esimerkiksi Lidlin halpislenkkarit. 

Poimimme Teigenin ja muiden tähtien tuoreet tennarityylit. 

Chrissy Teigen

(kuva: AOP)

ASAP Rocky

(kuva: AOP)

Charlize Theron

(kuva: AOP)

Wendy Williams

(kuva: AOP)

Lue myös: Pue korsetti Abreun tapaan - maailmantähdetkin suosivat tyyliä, jossa korsetti tuo asuun jujun

Lue myös: Pukeuduin viikon pelkästään Suomi-muotiin - kaikki asut miellyttivät silmääni, mutta opin jotain paljon tärkeämpää

Kilpailut

Uusimmat