Kuva: Shutterstock

Meikkitaiteilija suosii arkista kikkaa siveltimien puhdistukseen – pesuaine löytyy keittiöstäsi

02.06.2020 18:15 - Emmi Moilanen

Asiantuntija muistuttaa, että hellävaraisuuden lisäksi puhdistusaineen tulisi olla myös riittävän tehokas.

Olemme aikaisemmin kirjoittaneet meikkisiveltimien oikeaoppisesta pesuvälistä, jota ahkerasti meikkaavan olisi hyvä suosia. Pesuvälin tiheys voi yllättää, ja pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Kuten hiuksille ja vaikkapa ihonhoitoon, myös meikkisiveltimien puhdistamiseen on suunniteltu omat pesuaineensa. Aina näitä ei kuitenkaan ole saatavilla, ja ammattimeikkaajat listasivatkin Popsugarille parhaimmat niksinsä siveltimien pesuun.

Tuotteet meikkisiveltimien puhdistamiseen voivat löytyä myös yllättävän läheltä. Meikkitaiteilija Neil Young suosii arkista kikkaa.

- Käytän astianpesuainetta, kuten nestemäistä Fairya, kasvo- ja silmämeikkisiveltimille, hän sanoo.

- Mieti, se on suunniteltu hellävaraiseksi käsille ja tehoamaan hyvin rasvaan. Siveltimet keräävät iholta luontaista rasvaa, joten puhdistusaineen pitää tehota myös siihen, Young jatkaa.

Sekoita siis pieni tippa pesuainetta veteen, jolloin seos puhdistaa siveltimet hellävaraisesti.

- Tehokkaasti rasvaa poistava tuote takaa myös sen, että et pese siveltimiä liikaa, sillä tämä puolestaan voi ajan kuluessa saada ne vaurioitumaan.

Young vinkkaa myös käyttävänsä silmänrajaukseen ja huulille tarkoitettujen siveltimien puhdistamiseen palasaippuaa. Hän toteaa, että niissä on usein hieman epätasainen pinta, joka saa meikkijäämät irtoamaan siveltimistä nopeammin.

Huuhtele siveltimet pesun jälkeen hyvin huolellisesti puhtaaksi ja jätä kuivumaan tasaiselle alustalle, esimerkiksi pyyhkeen päälle.

Lue myös: Vuoden 2020 isoimmat meikkitrendit paljastettiin - inspiroidu ajankohtaisimmista vinkeistä

Lue myös: Tiesitkö, että meikki tulisi puhdistaa jo tunteja ennen nukkumaanmenoa? Ehkäisee myös juonteita

Lue myös: Naiset kertovat, miksi vähensivät meikkaamista: "Meikillä ei pitäisi yrittää muuttaa mitään"

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat