Kuva: Shutterstock

Läheisyyttä rakkaan kanssa kotioloissa - ihanat ideat parisuhteen ylläpitämiseen

17.03.2020 20:45 - Reija Saarinen

Kotikarateenin ei tarvitse olla pelkästään ahdistavaa.

Koronasta johtuen moni on nyt linnoittautunut kotiinsa. Töitä tehdään etänä, liikuntakin hoidetaan joko lenkkipolulla tai olohuoneessa. 

Uusi, erilainen tilanne on koetinkivi myös parisuhteelle. Miten käy, kun yhdessä ollaan koko ajan, ja vielä neljän seinän sisällä?

On hyvä muistaa se, että omaa aikaa kannattaa tässäkin tilanteessa osata ottaa. Siitä on myös hyvä sanoa.

Tärkeää on kuitenkin myös pitää mielessä se, että tämä saattaa olla myös oiva keino oman parisuhteen hoitamiseen. Tehkää asioita yhdessä ja keskustelkaa. Saatatte vaikka oppia toisistanne jotain uutta.

Alla näet muutamia esimerkkejä siitä, mitä yhteinen tekeminen kotona voisi olla. 

1. Ottakaa leikkimielinen kokkikisa

Hankkikaa ruoka-aineita ja yllättäkää toisenne luomalla niistä jotain uutta ja yllättävää. Tämän voi jakaa esimerkiksi parille päivälle, jolloin ilosta tulee vielä kestävämpää. 

2. Liikkukaa yhdessä

Treenaaminen yhdessä on hauskaa. Vaikka karanteeni pakottaisi neljän seinän sisään, voi silti hikoilla. Netti on pullollaan erilaisia vinkkejä siihen, miten saa kotona hien pintaan. Ja kun sen tekee yhdessä, tulee siitä entistä hauskempaa. Voitee vaikka kokeilla parijoogaa tai akrobatiaa, silloin varmasti myös naurua riittää. 

3. Tehkää testejä

Maailma on pullollaan erilaisia testejä. Muun muassa persoonallisuustestit ovat hauskoja ja niihin voi ottaa helposti osaa yhdessä rakkaan kanssa. Tuloksista saa myös hyviä keskusteluja aikaan, joten saatatte vahingossa oppia toisistanne myös jotain uutta.

4. Nauttikaa läheisyydestä

Antakaa toisillenne hieronta. Rentoutukaa ja nauttikaa toistenne kosketuksesta. 

5. Suunnitelkaa tulevaisuutta

Vaikka elämä hetkellisesti olisi neljän seinän sisällä, elämä jatkuu. Suunnitelkaa seuraava ulkomaanmatkanne. Valitkaa kohdemaa, hotelli ja loman kesto. Katselkaa kuvia, tutkailkaa mahdollisuuksia. Kun on jotain mitä odottaa, nousee mieliala kummasti.

6. Remontoikaa tai muuttakaa järjestystä

Kotona on yleensä aina jotain tehtävää. Kotikaranteeni on esimerkiksi loistavaa aikaa ikkunoiden pesuun sekä kaappie siivoamiseen. Se on myös hetki, jolloin voi vaihtaa järjestystä tai maalata vaikka pitkään harmaita hiuksia aiheuttanut seinä. 

7. Ottakaa osaa keikalle

Korona perui monet keikat. Onneksi ihmiset keksivät tähänkin hetkessä uuden ratkaisun. Erilaisia livekeikkoja on järjestetty muun muassa Facebookissa. Joten tutustukaa tarjontaan ja nauttikaa musiikista livenä, myös kotona. 

8. Kaivakaa esiin lautapelit

Nyt on aikaa pelata. Siksi kannattaa kaivaa esiin erilaiset lautapelit. Niiden parissa aika kuluu kuin huomaamatta.

9. Pitäkää piknik

Kun ulos ei ole menemistä, voi piknikin tehdä kotiin. Levittäkää viltti olohuoneen lattialle ja nauttikaa herkuista kodin lämmössä. 

10. Järjestäkää tasting

Viinit, oluet, karkit, kakut, suklaat tai vaikka kivennäisvedet. Maailmassa riittää asioita, joita voi arvioida. Järjestäkää siis rakkaasi kanssa oma tasting, jossa maistelette erilaisia, teille mieluisia tuotteita. 

Lue myös: Tarvitsetko enemmän omaa aikaa seurustelusuhteessasi? Ratkaise pulma ilman parisuhdekriisiä

Lue myös: Huolettaako etääntyvät välit kumppanin kanssa? Pienet teot, joiden avulla korjaat tilannetta nopeasti

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat