Kuva: Shutterstock

Miksi hiukset näyttävät rasvaisilta pian pesun jälkeen? Teot, joihin moni huomaamattaan sortuu

11.09.2019 17:45 - Emmi Moilanen

Liian kuumalla vedellä pestyt hiukset voivat rasvoittua tavanomaista nopeammin.

Tiedetään, että joidenkin ihmisten kohdalla tiheä hiustenpesuväli altistaa myös kutrien nopeammalle rasvoittumiselle. Jos kuitenkin olet pitänyt pesuvälin maltillisena ja kutrit tuntuvat silti rasvoittuvan nopeasti, syy ongelmaan voi löytyä pesuveden lämpötilasta tai liiallisesta muotoilutuotteiden käyttämisestä.

Bustle selvitti, millaiset arkipäiväiset syyt voivat aiheuttaa hiusten nopeaa rasvoittumista ja jopa sen, että juuri pestyt kutrit näyttävät raskailta ja elottomilta.

Oletko syyllistynyt näihin:

1. Käytät kutreillesi liikaa hoitoainetta. Muista, että tuotetta ei myöskään tarvitse levittää hiuspohjaan ja juuriin saakka.

2. Olet huuhdellut hoitoaineen pois hiuksista huolimattomasti. Tuotteen jäämät tekevät juuri pestyistä hiuksista raskaat sekä rasvaisen näköiset.

3. Käytät liian kosteuttavaa hoitoainetta omaan hiuslaatuusi nähden. Jos sinulla on luonnostaan hennot tai nopeasti rasvoittuvat hiukset, et ehkä tarvitse niin voimakkaasti korjaavia tuotteita kuin vaurioituneet, kuivat sekä katkeilevat kutrit.

4. Hiuksiisi on kerääntynyt muotoilutuotteiden sekä muiden hiusaineiden jäämiä. Kutrit on hyvä pestä aika ajoin syväpuhdistavalla shampoolla, jolloin hiukset myös tuntuvat jälleen puhtaammilta.

5. Huuhtelet hiuksesi todella kuumalla vedellä. Bustlen artikkelissa huomautetaan, että lämmin vesi stimuloi päänahan rasvaneritystä ja tämä onkin yksi syy sille, miksi juuri pestyt hiukset tuntuvat nopeasti rasvaisilta.

6. Käytät kutreillesi liian runsaalla kädellä hiusöljyä, kiiltoseerumia tai vaikkapa lämpösuojaa.

Lue myös: Ohuet ja hennot hiukset? Katso hiustyylit, jotka ovat sinulle nappivalinta

Lue myös: Haaveissa pitkät hiukset? 5 keinoa edistää hiusten kasvua

Lue myös: Inspiraatiota lyhyisiin hiuksiin? 5 suomalaiskaunotarta, joilta voit ottaa mallia

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat