Kuva: AOP

Muistatko? 8 unohtumatonta asua, joissa kaunottaret ovat voittaneet Oscarinsa

20.02.2019 20:45 - Henna Koste

Cher esitteli rohkeaa nakumekkomuotia jo 80-luvulla.

Elokuva-alan kerma kokoontuu jälleen sunnuntaina. Kyseessä on 91. kerta, kun Oscar-palkintoja jaetaan. Julkkiksia kuhisevassa gaalassa esiintyvät muun muassa Lady Gaga sekä Adam Lambert. Kiinnostavin kysymys on tietenkin se, kenelle palkinnot päätyvät. 

Paljon kiinnostusta herättää myös upea pukuloisto. Kokosimme vuosien varrelta kiinnostavimmat naisnäyttelijöiden asut, joissa he ovat hakeneet palkintonsa. 

Audrey Hepburn 1954

Kaunotar pokkasi parhaan naispääosan Oscarin vuonna 1954. Hänellä oli yllään valkoinen pitsimekko, joka päästi hänen kapean vyötärönsä oikeuksiin. 

(kuva: AOP)

Barbara Streisand 1969

Barbara Streisand haki Oscarinsa vuonna 1969 läpikuultavassa housupuvussa. Asu oli muotisuunnittelija Arnold Scassin käsialaa. Tähti oli muuten yksi ensimmäisistä, jotka ovat voittaneet uransa aikana sekä Grammyn, Emmyn, Oscarin että Tonyn.

(kuva: AOP)

Meryl Streep  1983

Meryl Streep voitti Oscarin Sofien valinta -elokuvan roolistaan vuonna 1983. Tuolloin hän edusti kevyessä kultaisessa iltapuvussa, joka sointui täydellisesti myös pystiin. 

(kuva: AOP)

Cher 1988

Cher pukeutui vuonna 1988 nakumekkoon, jonka oli suunnitellut Bob Mackie. Tänäpäivänä trendi on hyvinkin vahva, mutta kasarilla ihmiset hieraisivat silmiään useampaan kertaan. Nainen voitti Kuuhullut-elokuvasta parhaan naispääosan Oscarin. 

(kuva: AOP)

Gwyneth Paltrow 1999

Gwyneth Paltrow juhli Oscareita ja voittoaan Ralph Laurenin spagettiolkaimisessa vaaleanpunaisessa iltapuvussa. Palkinto tuli elokuvasta Rakastunut Shakespeare

(kuva: AOP)

Halle Berry 2002

Halle Berry haki Oscarinsa Elie Saabin luomuksessa vuonna 2002. Nakumekkoja nähtiin siis myös 2000-luvun alussa. 

(kuva: AOP)

Jennifer Lawrence 2013

Jennifer Lawrence saapui Oscar-gaalaan Christian Diorin upeassa olkaimettomassa luomuksessa. Hän voitti palkinnon Unelmien pelikirja -elokuvasta ollessaan vain 22-vuotias. 

(kuva: AOP)

Emma Stone 2017

Emma Stone haki ansaitsemansa palkinnon La La Landista Givenchyn hapsuhelpaisessa mekossa. 

(kuva: AOP)

Lähde: Elle

Lue myös: Kauden kuumin trendiväri loisti Grammy-gaalan punaisella matolla – katso kuvat upeista asuista

Kilpailut

Uusimmat